<
НОВИНИ ДНЯ: Підморгування Путіну і торгівля українськими територіями: чого очікувати від Трампа, якщо він стане президентом  Спека в Україні піде на спад, але не скрізь: синоптики дали прогноз на вихідні  Уряд пропонує збільшити військові видатки на 500 млрд гривень: на що підуть кошти  Чи відступить спека у найближчі 10 днів: з'явився прогноз  17 липня спека до +39°, подекуди пройдуть дощі  Кияни пережили ще один найспекотніший день в історії спостережень  В Україні 17 липня буде найспекотніший день року: прогнозвсі новини дня
Політика
Світ
20.07.2024 244

Український блогер розкрив брехню Кремля щодо умов припинення війни

Погодившись на ультиматум Росії в Стамбулі, Україна могла втратити значні території.

197cb1bdbe0a0ff33fbd3d78c5be89dc_20.07.24

Під час так званих “мирних переговорів” у Стамбулі в квітні 2022 року Росія планувала захопити ще більшу територію України, ніж та, що перебуває під окупацією зараз. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Як повідомив український блогер Денис Казанський, про це свідчить недавня заява міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова.

За словами голови зовнішньополітичного відомства держави-агресорки, у разі “успіху” переговорів у Стамбулі, Україна мала залишитися в межах 1991 року, "за винятком Криму і тих територій, які були зайняті у квітні 2022 року російськими військами".

“Тобто про жодні межі 1991 року насправді не йшлося, навпаки, Росія намагалася відібрати ще більшу територію, ніж окупована зараз. І якби Україна на це погодилася, сьогодні було б втрачено частину Харківщини та правобережжя Херсонщини з Херсоном”, - зауважив блогер.

Денис Казанський зауважив, що така заява Лаврова повністю нівелює брехню Кремля про те, що в Стамбулі Україні висунули цілком прийнятні умови, від яких нібито змусив відмовитися Борис Джонсон.

Нагадаємо, раніше німецьке видання WELT опублікувало текст мирного договору, який Україна та РФ нібито могли підписати у квітні 2022 року

Оценка материала:

5.00 / 2
Український блогер розкрив брехню Кремля щодо умов припинення війни 5.00 5 2
Політика / Світ
20.07.2024 244
Еще материалы раздела «Світ»