<
НОВИНИ ДНЯ: Повторна ВЛК для обмежено придатних: скільки чоловіків отримують "білий білет"  Як може закінчитися війна в Україні: пояснення Зеленського  Без аномальних температур, проте спекотно: погода в Україні з 22 липня  Сонце вставатиме о третій ранку?: які сюрпризи принесе українцям “зимовий” час  Стало відомо, як у Польщі набиратимуть добровольців до Українського легіону  Спека до +38, але є нюанс. Синоптики дали прогноз в Україні на 21 липня  Курортний сезон летить шкереберть: росіяни масово скасовують тури до Кримувсі новини дня
Політика
Україна
21.07.2024 164

Мобілізація в Україні: в НАТО озвучили заяву

Військовий наголошує, що поповнення армії є стратегічним питанням.

3a1eaa98f4fdf8d053a55cb21dd3b372_21.07.24

В Україні мобілізація до лав армії просувається значно краще - "кадрове питання вирішується". Зокрема, завдяки зменшенню віку призовників. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це під час дискусії в Аспен Інституті заявив головнокомандувач об'єднаних сил НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі, повідомляє "Голос Америки".

"Я вважаю, що зараз все просувається значно краще", - наголосив він.

За його словами, поповнення армії є стратегічним питанням не лише для України, а й для країн НАТО:

"Я хотів би зазначити, що для Альянсу також, як тільки ми вирішимо питання промислового виробництва, постане питання людських ресурсів. Наші людські ресурси не безмежні. Ми, йдучи у майбутнє, маємо збільшити схильність особливо молодих людей служити своїм націям у їхніх збройних силах", - каже Каволі

Він також зауважив, що формування сили армії складається з трьох великих компонентів: людей, техніки та тренувань. Щодо  техніки, то Каволі наголосив, "все відбувається добре". Не оминув він і питання тренування військових ЗСУ. За його словами, ЄС та країни НАТО "віддані справі допомоги українцям у підготовці великої кількості людей".

Як повідомлялося, Reuters із посиланням на українських військових пише, що рівень мобілізації в Україні зріс удвічі у травні та червні 2024 року порівняно з попередніми двома місяцями. Це попри те, що ентузіазм суспільства щодо військової служби слабшає.

Оценка материала:

5.00 / 2
Мобілізація в Україні: в НАТО озвучили заяву 5.00 5 2
Політика / Україна
21.07.2024 164
Еще материалы раздела «Україна»