<
НОВИНИ ДНЯ: Повторна ВЛК для обмежено придатних: скільки чоловіків отримують "білий білет"  Як може закінчитися війна в Україні: пояснення Зеленського  Без аномальних температур, проте спекотно: погода в Україні з 22 липня  Сонце вставатиме о третій ранку?: які сюрпризи принесе українцям “зимовий” час  Стало відомо, як у Польщі набиратимуть добровольців до Українського легіону  Спека до +38, але є нюанс. Синоптики дали прогноз в Україні на 21 липня  Курортний сезон летить шкереберть: росіяни масово скасовують тури до Кримувсі новини дня
Політика
Європа
21.07.2024 1182

Стало відомо, як у Польщі набиратимуть добровольців до Українського легіону

Польща не шукатиме українців для набору в Український легіон. Таку процедуру реалізують за допомогою українських консульств.

Як пише РБК-Україна, про це заступник міністра оборони Польщі Павел Залевський заявив в ефірі "Польського радіо". Про це повідомляють Контракти.UA.

Він розповів, що Польща здійснюватиме лише підготовку Українського легіону. При цьому жодних інших зобов'язань для Варшави не передбачено.

"Польська держава не бере жодної участі у цьому процесі (наборі - ред.), тому що не може, згідно із законом. Тому набір відбуватиметься за допомогою українських консульських установ", - уточнив Залевський.

За його словами, добровольців, які захочуть вступити до Українського легіону, набиратимуть в українських консульських установах. При цьому у Польщі пройде базова підготовка, яку організовує польська армія.

Після навчання солдати, які вступлять до Українського легіону, вирушать до України та нестимуть там службу на передовій, уточнив Залевський.

"Вони матимуть право на повернення, тому що це також важливо, щоб після проходження військової служби вони змогли повернутись туди, звідки вони виїхали, туди, де вони залишили свої родини", - зазначив чиновник.

Український легіон у Польщі

Нагадаємо, нещодавно Україна та Польща підписали угоду про гарантії безпеки. Вона передбачає, що на території Польщі буде сформовано Український легіон із українців, які проживають у країнах Євросоюзу.

11 липня міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявляв, що охочих вступити до Українського легіону вже кілька тисяч осіб.

Оценка материала:

5.00 / 2
Стало відомо, як у Польщі набиратимуть добровольців до Українського легіону 5.00 5 2
Політика / Європа
21.07.2024 1182
Еще материалы раздела «Європа»