<
НОВИНИ ДНЯ: Преображення Господнє 2024: коли велике свято і що треба встигнути зробити  Синоптик назвала регіони України, де похолодає у вихідні  Україна може погодитися на дипломатичне врегулювання війни, - Зеленський  Манники з сиром і родзинками: рецепт повітряної страви для легкої вечері  Спека відступає: синоптикиня назвала дату, коли прийде прохолода  Демонструє "відкритість та миролюбність": Лукашенко ввів безвіз у Білорусь для 35 країн Європи  Що чекає на українців, які не оновили військово-облікові дані: у парламенті роз'ясниливсі новини дня
Політика
Україна
21.07.2024 620

Міноборони дозволило експлуатацію нового медичного бронеавтомобіля "Козак-5МЕД"

Міністерстово оборони допустило до експлуатації у Збройних силах новий медичний броньоваий автомобіль вітчизняного виробництва "Козак-5МЕД".

t_me_s_ministry_of_defense_ua__0825528408eb4d6a44bef1944b1cf5a0_650x410_21.07.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Міноборони. Про це повідомляють Контракти.UA.

Як зазначили у відомстві, транспортний засіб призначений для евакуації поранених та травмованих військовослужбовців з поля бою.

"Козак-5МЕД" було створено на базі шасі американського важкого пікапу Ford F-550. Він може транспортувати чотирьох лежачих поранених або шістьох у сидячому положенні, окрім водія та персоналу групи медичної евакуації.

Автомобіль має дизельний двигун потужністю понад 330 кінських сил та автоматичною коробкою передач.

У даному авто бронювання забезпечує захист екіпажу та пасажирів від уламків і куль калібру 7,62 мм. Крім того, днище бронеавтомобіля має посилений захист, який витримує підрив потужністю еквівалентною 6 кг тротилу.

Зброя для України

З початку повномасштабного вторгнення Україна значно збільшила виробництво зброї. Понад 500 державних та приватних оборонних компаній працюють в країні, а також здійснюється спільне виробництво з партнерами за кордоном.

Останнім часом повідомлялося про масштабування виробництва боєприпасів, при цьому уряд підвищив прибутковість для українських підприємств. Пріоритетом для ЗСУ залишаються засоби ППО, ракети, артилерійські снаряди та засоби РЕБ.

Також нещодавно Мінооборони дозволило ЗСУ використовувати близько 10 нових моделей пістолетів і пістолетів-кулеметів як іноземного, так і українського виробництва.

Оценка материала:

5.00 / 2
Міноборони дозволило експлуатацію нового медичного бронеавтомобіля "Козак-5МЕД" 5.00 5 2
Політика / Україна
21.07.2024 620
Еще материалы раздела «Україна»