<
НОВИНИ ДНЯ: Спека відступає: синоптикиня назвала дату, коли прийде прохолода  Демонструє "відкритість та миролюбність": Лукашенко ввів безвіз у Білорусь для 35 країн Європи  Що чекає на українців, які не оновили військово-облікові дані: у парламенті роз'яснили  Місцями дощі з грозами, а на Півдні – знову спека: якою буде погода в Україні 21 липня  Генерал НАТО оцінив стратегію ЗСУ у війні з РФ  Повторна ВЛК для обмежено придатних: скільки чоловіків отримують "білий білет"  Як може закінчитися війна в Україні: пояснення Зеленськоговсі новини дня
Політика
Європа
21.07.2024 7790

Зеленський прибрав останню перепону, щоб F-16 потрапили до України

Зеленський домовився з Туском про постачання F-16.

920f9803cbc4d293385e1b5311e1300a_21.07.24

Президент України Володимир Зеленський провів успішні переговори з прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском, які дозволили усунути останню перешкоду на шляху постачання винищувачів F-16 до України. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомив речник глави держави Сергій Никифоров в ефірі телемарафону.

"До речі, про "коаліцію винищувачів" - були переговори на полях саміту (Європейської політичної спільноти - ред.) з Дональдом Туском, які дозволили прибрати останню перепону для того, щоб F-16 нарешті потрапили до України. В цьому теж бачимо великий позитив", - сказав він.

Никифоров нагадав, що днями перед цим в інтерв'ю Володимир Зеленський говорив про те, що літаки ще не в Україні. Однак після зустрічі з польським прем'єром ситуація може швидко змінитися на краще.

На запитання про яку конкретну перешкоду, яку вдалося усунути, йдеться, речник президента відповів: "Не можу відповісти, але хороша новина в тому, що вона тепер зникла".

Нагадаємо, сам президент Володимир Зеленський повідомив про позитивне рішення польського уряду у питанні, яке дозволить Україні якнайшвидше отримати винищувачі F-16.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський прибрав останню перепону, щоб F-16 потрапили до України 5.00 5 2
Політика / Європа
21.07.2024 7790
Еще материалы раздела «Європа»