<
НОВИНИ ДНЯ: В Орбана влаштували істерику через рішення України: будуть скаржитися до ЄС  "Путін уже зазнав поразки": Блінкен висловився щодо успіху для України в майбутньому  Торт "Тирамісу" з млинців: рецепт класичного десерту в новому виконанні  Преображення Господнє 2024: коли велике свято і що треба встигнути зробити  Синоптик назвала регіони України, де похолодає у вихідні  Україна може погодитися на дипломатичне врегулювання війни, - Зеленський  Манники з сиром і родзинками: рецепт повітряної страви для легкої вечерівсі новини дня
Політика
Україна
21.07.2024 378

Зеленський розповів про свою розмову із Трампом

Український президент Володимир Зеленський в ході розмови із Дональдом Трампом обговорив, зокрема, підтримку Києва з боку Вашингтона. Також сторони домовилися про особисту зустріч.

_frantsiya_8_02_23_gettyimages_1246901728_136769f90eea85e5d2c557bb237202a4_650x410_21.07.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Twitter (X) Зеленського. Про це повідомляють Контракти.UA.

Президент зазначив, що їхня розмова відбулася "щоб привітати його з висуненням від Республіканської партії та засудити шокуючу спробу вбивства в Пенсільванії".

"Я побажав йому сил і абсолютної безпеки в майбутньому", - написав Зеленський.

Також він відзначив "життєво важливу двопартійну та двопалатну підтримку США у захисті свободи та незалежності нашої нації".

"Україна завжди буде вдячна Сполученим Штатам за допомогу у зміцненні нашої спроможності протистояти російському терору. Щодня тривають російські напади на наші міста та села", - йдеться в публікації Зеленського.

Крім того, президент України поінформував про домовленість "із президентом Трампом обговорити під час особистої зустрічі, які саме кроки можуть зробити мир чесним і справді тривалим".

Що сказав Трамп про розмову із Зеленським

Своєю чергою Дональд Трамп у своїй соцмережі Truth Social заявив, що розмова із Зеленським була "дуже добра".

Він висловив вдячність главі Української держави "за те, що він звернувся до мене, тому що я, як ваш наступний президент Сполучених Штатів, принесу мир в усьому світі та припиню війну, яка вартувала стількох життів та зруйнувала незліченну кількість невинних сімей".

"Обидві сторони зможуть зібратися разом і укласти угоду, яка покладе край насильству і прокладе шлях до процвітання", - написав кандидат в президенти США.

Що передувало

Нагадаємо, перед тим американське видання CNN писало, що 19 липня у екс-президента США Дональда Трампа та президента України Володимира Зеленського була запланована телефонна розмова.

Пізніше цієї ночі джерела РБК-Україна в Офісі президента повідомили, що Зеленський розмовляв із Дональдом Трампом. При цьому деталі розмови тоді не розкривалися.

Варто зауважити, що Трамп неодноразово заявляв, що у разі його обрання президентом США він начебто може зупинити війну РФ проти України. А 19 липня екс-президент Штатів сказав, що може зупинити будь-яку війну телефонним дзвінком, та "протягом 24 годин".

Своєю чергою на таку заяву відреагував український президент. Зеленський в інтерв’ю BBC наголосив, що проста зупинка війни означатиме втрату Україною територій та перемогу російського диктатора Путіна, а Київ ніколи на це не піде.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський розповів про свою розмову із Трампом 5.00 5 2
Політика / Україна
21.07.2024 378
Еще материалы раздела «Україна»