<
НОВИНИ ДНЯ: Андрій Данилко приголомшив, який вигляд мав на початку кар'єри  Зеленський назвав терміни закінчення війни: головне з візиту до Великої Британії та інтерв'ю BBC  Ніжні та пухкі оладки на кефірі: рецепт легкої страви для сніданку чи обіду  Вчені відтворили обличчя російського царя-вбивці Івана Грозного  В Орбана влаштували істерику через рішення України: будуть скаржитися до ЄС  "Путін уже зазнав поразки": Блінкен висловився щодо успіху для України в майбутньому  Торт "Тирамісу" з млинців: рецепт класичного десерту в новому виконаннівсі новини дня
Політика
Світ
21.07.2024 150

"Путін уже зазнав поразки": Блінкен висловився щодо успіху для України в майбутньому

Плани російського диктатора Володимира Путіна знищити Україну зазнали краху. Разом з тим підтримка Києва з боку Вашингтона має продовжуватися, попри можливі зміни в Білому домі після президентських виборів у США.

gettyimages_1230676211_id73735_1300x867_15_1300x820_1_1300x820_d0009d7048e0cbbada2383bd8e303a0e_650x410_21.07.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву державного секретаря США Ентоні Блінкена на брифінгу на форумі з питань безпеки в Аспені. Про це повідомляють Контракти.UA.

Американський чиновник в ході заходу відповів на запитання журналіста щодо "гарантій", що допомога США Україні триватиме у разі можливого обрання Дональда Трампа наступним президентом.

"Я думаю, що важливо відзначити дві речі. По-перше - і завжди важливо починати з цього - Володимир Путін уже зазнав поразки", - сказав Блінкен.

Держсекретар США додав, що очільнику Кремля "не вдалося досягти мети, яку він ставив, а саме: стерти Україну з карти, припинити її існування як незалежної держави, включити її до Росії".

"Це не вдалось і не може вдатися", - наголосив він.

При цьому Блінкен висловив думку, що мірило успіху для України, враховуючи невдачу РФ та інші втрати, є "той факт, що для Росії зараз вона втратила свій енергетичний ринок у Європі, вона стикається з НАТО, яке є сильнішим і більшим, ніж будь-коли".

"І ніхто не міг уявити три роки тому, що Фінляндія та Швеція стануть членами НАТО - загалом, практично все як стратегічне питання, якому Путін намагався запобігти, він прискорив своїми діями. Питання зараз полягає в тому, що є успіхом для України в майбутньому", - висловився чиновник.

Він вважає, що "відповідь проста" - це "сильна, незалежна Україна, яка все більше інтегрується із Заходом і яка стоїть на власних ногах у військовому, економічному та демократичному планах".

"І в нас Україна на цій траєкторії. Навіть коли ми працюємо над тим, щоб зробити все можливе, щоб переконатися, що вона має те, що їй потрібно для боротьби з російською агресією, яка триває, ми також допомагаємо Україні будувати цей план, програму на майбутнє", - розповів Блінкен.

Він додав, що нині на це "вже багато вкладено", і "це й надалі потребуватиме ресурсів".

"Але я думаю, якщо люди подивляться на логіку цього, ми побачимо сильну двопартійну більшість в обох палатах Конгресу за підтримку України. Я вірю, що підтримка все ще є. Я думаю, будь-яка адміністрація візьме це до уваги", - сказав Блінкен.

На його переконання, будь-яка адміністрація у Штатах "має задавати складні питання" в контексті триваючої агресії РФ.

"Якщо ми зупинимося, якщо ми розвернемося, якщо ми підведемо Україну, що зробить Путін? Тоді він дійсно відновить агресію і, можливо, матиме шанс досягти успіху там, де йому це не вдалося", - висловився держсекретар США.

Блінкен додав, що російський диктатор не зупиниться на Україні, ймовірно "звернеться до інших країн регіону, включно з членами НАТО".

"І інші потенційні агресори далеко від України - далеко від Європи - вони теж беруть уроки з цього", - додав він.

Нагадаємо, днями президент України Володимир Зеленський у відповідь на питання кореспондента РБК-Україна заявив, що Київ будуватиме відносини з Вашингтоном незалежно від того який буде результат майбутніх президентських виборів. Він зауважив, що обидві партії Конгресу США підтримують Україну.

Додамо, раніше глава Міноборони Рустем Умеров заявив, що Україна знайде спосіб протистояти військам РФ, навіть якщо Дональд Трамп стане новим президентом США і поставить під загрозу американську підтримку.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Путін уже зазнав поразки": Блінкен висловився щодо успіху для України в майбутньому 5.00 5 2
Політика / Світ
21.07.2024 150
Еще материалы раздела «Світ»