<
НОВИНИ ДНЯ: Карлсон розкрив гучні деталі приватної розмови з Путіним  Джонсон назвав політика, який допоможе закінчити війну в Україні  Без аномальних температур, проте спекотно: погода в Україні з 22 липня  Чи відступить спека у найближчі 10 днів: з'явився прогноз  17 липня спека до +39°, подекуди пройдуть дощі  Кияни пережили ще один найспекотніший день в історії спостережень  В Україні 17 липня буде найспекотніший день року: прогнозвсі новини дня
Кабінет директора
Вечірня горілка
21.07.2024 173

Аналітики оцінили заяви Зеленського про закінчення війни

Зеленський заявив про можливе дипломатичне врегулювання війни.

4cf70e562402e578ca48dd203847f766_21.07.24

Президент України Володимир Зеленський підтвердив важливість розвитку міжнародного консенсусу для продовження мирних переговорів щодо припинення війни в Україні. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Заяви президента проаналізували аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

В інтерв’ю ВВС, опублікованому 18 липня, Зеленський заявив, що світові необхідно виробити єдиний консенсус щодо закінчення війни в Україні та представити план Росії, щоб спонукати РФ сісти за стіл переговорів. Зеленський додав, що дипломатія буде важливим елементом відновлення територіальної цілісності України і що Україні не обов’язково  звільняти всю свою територію "силою".

"Зеленський та інші українські посадовці послідовно представляли своє бачення врегулювання війни в Україні шляхом переговорів, яке включає відновлення територіальної цілісності України та довгострокові гарантії безпеки для суверенітету та національної безпеки України від майбутньої агресії.  Українські чиновники не сформулювали бажання поступитися територією Росії в обмін на мир, і заяви Зеленського узгоджуються з цією позицією", - йдеться у звіті.

"Українські офіційні особи продовжують сигналізувати про свою готовність брати участь у добросовісних мирних переговорах з представниками Росії на основі українського суверенітету, територіальної цілісності та міжнародного права, а офіційні особи Кремля продовжують називати такі переговори дивовижними та "ультиматумними" та закликати до врегулювання рівнозначно до капітуляції", - додали експерти.

Нагадаємо, Володимир Зеленський під час візиту до Великої Британії дав ексклюзивне інтерв'ю ВВС. Він заявив, що з підтримкою союзників Україна може "спробувати завершити гарячу стадію війни до кінця цього року".

"Я вважаю, що якщо ми будемо об'єднані, і будемо іти, наприклад, по формату Саміту миру, ми можемо закінчити гарячу стадію війни. Ми можемо спробувати це зробити до кінця цього року", - сказав Зеленський.

Оценка материала:

5.00 / 2
Аналітики оцінили заяви Зеленського про закінчення війни 5.00 5 2
Кабінет директора / Вечірня горілка
21.07.2024 173
Еще материалы раздела «Вечірня горілка»