НОВИНИ ДНЯ: Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастіше  Третині українців вистачає грошей тільки на їжу: шокувальне соцопитуваннявсі новини дня
Політика
Світ
22.07.2024 244

США зіштовхнулися з проблемою у спробі збільшити виробництво ракет Patriot в Японії, - ЗМІ

США зіткнулися з перепонами у спробі збільшити виробництво ракет для ЗРК Patriot на заводах в Японії. Виробництво відкладається через брак важливого компонента компанії Boeing.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Reuters. Про це повідомляють Контракти.UA.

Джерела видання зазначили, що план США використовувати японські заводи для збільшення виробництва ракет для систем Patriot, які використовуються Україною для захисту від атак Росії, відкладається. Причиною цього є нестача систем самонаведення ракет. Цей компонент постачає компанія Boeing.

США хочуть наростити виробництво зенітних ракет з 500 на рік до 750.

Японська компанія Mitsubishi Heavy Industries уже виробляє близько 30 ракет щороку за ліцензією оборонного підрядника Lockheed Martin і могла б збільшити цю кількість до 60.

"Може пройти кілька років, перш ніж Mitsubishi Heavy Industries зможе збільшити обсяги виробництва", - сказало одне з джерел Reuters.

Крім того, навіть за наявності достатньої кількості систем самонаведення японській компанії також довелося б збільшити виробничі потужності. Уряд Японії у 2022 році заявив, що готове надати фінансову допомогу оборонним компаніям, які хочуть розширити виробництво. Але йдеться про допомогу для підприємств, які працюють на потреби самої Японії, а не на експорт.

Як пише видання, Mitsubishi Heavy Industries або США доведеться самостійно шукати кошти для будівництва додаткового заводу, а це може коштувати десятки мільйонів доларів.

Patriot для України

Нагадаємо, що навесні 2023 року Україна вперше отримала від партнерів американський ЗРК Patriot. Це сучасна система ППО, яка здатна збивати балістичні ракети, якими Росія атакує Україну.

На тлі посилення російських атак Україна закликала партнерів надати додаткові системи. Так, Німеччина надала Україні третю систему Patriot. На початку липня вона вже прибула до України.

Крім того, Румунія та Нідерланди також оголосили, що планують передати Україні свої ЗРК.

За словами президента Володимира Зеленського, потрібно 25 Patriot, щоб повністю "закрити" небо України.

Оценка материала:

5.00 / 2
США зіштовхнулися з проблемою у спробі збільшити виробництво ракет Patriot в Японії, - ЗМІ 5.00 5 2
Політика / Світ
22.07.2024 244
Еще материалы раздела «Світ»