<
НОВИНИ ДНЯ: Зеленський назвав терміни закінчення війни: головне з візиту до Великої Британії та інтерв'ю BBC  Секретна служба посилює безпеку навколо резиденції Трампа  Шість "мирних планів" для України: що пропонують Трамп, Макрон і компанія для початку переговорів з РФ  Окрім яєчні: 6 страв з яйцем на сніданок, обід чи вечерю  Зеленський назвав єдину перевагу Росії у війні проти України  Новий конфлікт України з європейськими "друзями Путіна": чому Орбан і Фіцо забили на сполох  Команда Трампа готує кампанію проти Камали Харріс, - NYTвсі новини дня
Політика
Україна
22.07.2024 920

Мобілізація до 25 років: у Міноборони відповіли, чи планують призивати на службу молодь

Міноборони не планує змінювати правила мобілізації для осіб до 25 років.

e688858f5ad88804f9eba8331dee7a8f_22.07.24

Міністерство оборони України не вбачає необхідності вносити зміни до законодавства щодо мобілізації осіб віком до 25 років. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова під час Години запитань до уряду у Верховній Раді України.

"В нас зараз коректно прописано в законодавстві, що особи до 25 років - це призовники, а не військовозобов'язані. За винятком тих випадків, коли людина пройшла військову кафедру або пройшла строкову службу раніше", - пояснила Калмикова.

Вона наголосила, що міністерство не бачить потреби ухвалювати законопроект з реєстраційним номером 1137 та альтернативний до нього, які стосуються мобілізації осіб до 25 років. Ці законопроекти пропонують змінити нині діючі норми законодавства щодо мобілізації молоді.

"Ми не вбачаємо необхідним зараз змінювати це правило", - підкреслила заступниця міністра.

Нагадаємо, після змін в законодавстві усі громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 25 років також підлягають взяттю на військовий облік. Водночас встановлено нові правила, згідно з якими осіб, які не досягли 25-річного віку можуть мобілізувати. Детальніше про те, чи мають чоловіки до 25 років стояти на військовому обліку, читайте на ТСН.ua.

Оценка материала:

5.00 / 2
Мобілізація до 25 років: у Міноборони відповіли, чи планують призивати на службу молодь 5.00 5 2
Політика / Україна
22.07.2024 920
Еще материалы раздела «Україна»