<
НОВИНИ ДНЯ: Карлсон розкрив гучні деталі приватної розмови з Путіним  Джонсон назвав політика, який допоможе закінчити війну в Україні  Без аномальних температур, проте спекотно: погода в Україні з 22 липня  Чи відступить спека у найближчі 10 днів: з'явився прогноз  17 липня спека до +39°, подекуди пройдуть дощі  Кияни пережили ще один найспекотніший день в історії спостережень  В Україні 17 липня буде найспекотніший день року: прогнозвсі новини дня
Політика
Світ
21.07.2024 2467

Борис Джонсон описав можливий "мирний план" Трампа для України

Екс-прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оприлюднив можливий так званий "мирний план" Дональда Трампа щодо завершення війни в Україні.

_flickr_com_53dcd8ed2bbb92e016c88e74a62e929a_650x410_21.07.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на авторську колонку Джонсона у виданні Daily Mail. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Я вірю, що Трамп може покласти їй (війні, - ред.) край - на правильних умовах для України і Заходу. Я підкреслюю, що не можу бути впевненим, що саме він зробить у разі обрання. Але це те, що він може зробити", - пояснив Джонсон.

Британський політик зазначив, що "мирний план" Трампа може передбачати наступні кроки:

  • Захід дозволяє Україні бити ракетами ATACMS і Storm Shadow та іншою зброєю по аеродромах на території Росії. Коли війська агресора будуть відкинуті, Путін "міг би запропонувати угоду";
  • Росія відступає до кордонів станом на 24 лютого 2022 року. Підконтрольна Києву територія України визнається вільною країною з перспективою швидкого вступу до ЄС і НАТО;
  • Після завершення війни, частина українських військ дислокується у країнах Європи та замінює частину з 70 тисяч військових США, розміщених для стримування ймовірної агресії РФ. Це дозволить Трампу "заощадити гроші, повернути американські війська додому і змусити європейців робити більше для власного захисту, що є однією з його ключових цілей".
  • Росія оголошує, що "Спеціальна воєнна операція" виконала своє завдання і "денацифікувала" країну. Для російськомовного населення України вводяться особливі заходи захисту;

Джонсон зазначив, що з президентом Дональдом Трампом у Білому домі "існує реальна перспектива певного глобального зближення з Росією, а з Путіним - повернення до часів, коли Росія була поважним партнером G8 і навіть НАТО".

На думку політика, є лише один спосіб досягти такого результату - через силу.

"Вашингтон під керівництвом Трампа повинен буде показати, що міжнародні кордони повинні поважатися, і що радянську імперію не можна відновити силою. Це означає підтримку українців до кінця", - зазначив Джонсон.

Він також додав, що перемога України може прокласти шлях "до нових і набагато кращих відносин з Росією", що "стало б великою перемогою для Америки і для всього світу".

Дипломатичні зусилля Трампа

Нагадаємо, 17 липня Борис Джонсон провів зустріч з Дональдом Трампом під час якої політики обговорили ситуацію в Україні. Зустріч відбулася за кілька днів після замаху на Трампа під час передвиборчого мітингу в Пенсильванії.

В ніч на суботу 20 липня, президент Володимир Зеленський провів першу телефонну розмову з Трампом з 2021 року.

Кандидат у президенти США позитивно оцінив спілкування з Зеленським.

Оценка материала:

5.00 / 1
Борис Джонсон описав можливий "мирний план" Трампа для України 5.00 5 1
Політика / Світ
21.07.2024 2467
Еще материалы раздела «Світ»