<
НОВИНИ ДНЯ: Зеленський назвав терміни закінчення війни: головне з візиту до Великої Британії та інтерв'ю BBC  Секретна служба посилює безпеку навколо резиденції Трампа  Шість "мирних планів" для України: що пропонують Трамп, Макрон і компанія для початку переговорів з РФ  Окрім яєчні: 6 страв з яйцем на сніданок, обід чи вечерю  Зеленський назвав єдину перевагу Росії у війні проти України  Новий конфлікт України з європейськими "друзями Путіна": чому Орбан і Фіцо забили на сполох  Команда Трампа готує кампанію проти Камали Харріс, - NYTвсі новини дня
Політика
Україна
22.07.2024 3495

У НАБУ пояснили, що не так із законопроектом про можливість відкупу для корупціонерів

Законопроект про можливість відкупу для корупціонерів, який учора, 18 липня, ухвалила у першому читанні Верховна Рада, містить корупційні ризики.

imgonline_com_ua_resize_zbpdx7xs07l9x_d1a02dbbbb991ec1ec65b952a7b43e1b_650x410_22.07.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Національне антикорупційне бюро України в Telegram. Про це повідомляють Контракти.UA.

Керівництво НАБУ і САП взяло участь у засіданні комітету Ради з питань правоохоронної діяльності. Головною темою обговорення став законопроект про відкуп для корупціонерів.

У НАБУ зазначили, що Бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура наполягають на доопрацюванні законопроекту.

Зокрема, у документі необхідно передбачити такі умови під час укладання угоди зі слідством:

  • організатора злочину можуть звільнити від відбування покарання з випробуванням або призначити йому покарання нижче за певну межу виключно при викритті іншого організатора та відшкодуванні збитків.
  • інших осіб, які не є організаторами злочину, можуть звільнити від відбування покарання з випробуванням за особливо тяжкий злочин або призначити їм покарання нижче за певну межу лише при викритті інших осіб та відшкодуванні збитків.

"Без урахування цих змін у законопроекті залишатимуться корупційні ризики", - уточнили в НАБУ.

В результаті засідання Комітету сторони домовилися внести зміни до законопроекту, щоб він забезпечив пропорційність, дієвість та ефективність покарання за корупцію.

Що передувало

Нагадаємо, вчора, 18 липня, в Україні виник скандал на тлі ухвалення у першому читанні законопроекту, який би дав можливість корупціонерам під час укладання угоди зі слідством відкупитися від ув'язнення.

У свою чергу голова фракції "Слуга народу" у Раді Давид Арахамія пояснив, що таке питання порушили не народні депутати. Ініціативу розглядали через вимоги міжнародних партнерів до України в рамках програми Ukraine Facility.

Оценка материала:

5.00 / 2
У НАБУ пояснили, що не так із законопроектом про можливість відкупу для корупціонерів 5.00 5 2
Політика / Україна
22.07.2024 3495
Еще материалы раздела «Україна»