<
НОВИНИ ДНЯ: Шість "мирних планів" для України: що пропонують Трамп, Макрон і компанія для початку переговорів з РФ  Окрім яєчні: 6 страв з яйцем на сніданок, обід чи вечерю  Зеленський назвав єдину перевагу Росії у війні проти України  Новий конфлікт України з європейськими "друзями Путіна": чому Орбан і Фіцо забили на сполох  Команда Трампа готує кампанію проти Камали Харріс, - NYT  Ніжна запіканка з персиками: рецепт смачного сніданку  Успіння Пресвятої Богородиці 2024: коли велике свято і що треба встигнути зробитивсі новини дня
Політика
Світ
22.07.2024 2830

Екс-радник Трампа різко розкритикував його обіцянки завершити війну в Україні

Екс-радник колишнього президента США Дональда Трампа з питань національної безпеки Джон Болтон розкритикував 45-го президента через його заяви намір завершити війну в Україні.

1_887b1c288b0de491c11bca5f16345a6f_650x410_22.07.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву Болтона в інтерв'ю CNN. Про це повідомляють Контракти.UA.

 

Болтон прокоментував заяву Трампа під час його телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленського. Кандидат у президенти США стверджував, що нібито принесе мир та покладе край війні Росії проти України.

Болтон вважає, що Трамп не знає, як закінчити війну в Україні.

"Це божевілля. Він гадки не має, як він збирається вести переговори та завершувати цю війну", - сказав колишній радник Трампа.

На його думку, можлива наближеність Трампа на посаді президента США до Кремля призведе до поступок на користь Росії. Це може мати негативні наслідки для України.

Болтон наголосив, що така позиція буде "темним моментом" не тільки для України, але для США. Він пояснив, що в основі інтересів американської національної безпеки є захист від неспровокованої агресії на європейському континенті, що приносить користь США.

Заяви Трампа про Україну

Варто зазначити, що колишній президент США та кандидат на майбутніх виборах Дональд Трамп виступав за зменшення допомоги Україні. Він зазначав, що допомога Україні повинна бути у вигляді кредит, а не "подарунку".

Крім того, Трамп неодноразово обіцяв, що нібито завершить війну в Україні до повернення у Білий дім. Також радники Трампа представили йому свій план припинення війни в Україні. Колишній прем'єр Британії Борис Джонсон описав, яким може бути цей "мирний план".

Нещодавно президент України Володимир Зеленський та Дональд Трамп провели телефонну розмову. Зокрема, політики обговорювали можливу зустріч у майбутньому.

Оценка материала:

5.00 / 2
Екс-радник Трампа різко розкритикував його обіцянки завершити війну в Україні 5.00 5 2
Політика / Світ
22.07.2024 2830
Еще материалы раздела «Світ»