<
НОВИНИ ДНЯ: Шість "мирних планів" для України: що пропонують Трамп, Макрон і компанія для початку переговорів з РФ  Окрім яєчні: 6 страв з яйцем на сніданок, обід чи вечерю  Зеленський назвав єдину перевагу Росії у війні проти України  Новий конфлікт України з європейськими "друзями Путіна": чому Орбан і Фіцо забили на сполох  Команда Трампа готує кампанію проти Камали Харріс, - NYT  Ніжна запіканка з персиками: рецепт смачного сніданку  Успіння Пресвятої Богородиці 2024: коли велике свято і що треба встигнути зробитивсі новини дня
Політика
Європа
22.07.2024 630

Партія Ле Пен не отримала жодної ключової посади у парламенті Франції

Ультраправа партія "Національне об'єднання", формальною лідеркою якої є відома проросійськими поглядами Марін Ле Пен, обурена тим, що не отримала жодної ключової посади в Національній асамблеї після виборів.

_le_pen_gettyimages_1258506982_af85dc084aa962df8eb44e3d387249a1_650x410_22.07.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на BFM TV та заяву Ле Пен. Про це повідомляють Контракти.UA.

20 липня, у Франції обрали очільників восьми постійних комісій нижньої палати парламенту Франції. Блок чинного президента країни Еммануеля Макрона об'єднався із коаліцією лівих та навіть правою партією "Республіканці", щоб не дати партії Ле Пен отримати важливі посади.

"Національному об'єднанню" також не надали посад у Бюро Національної асамблеї - керівному органі парламенту.

Ле Пен у відповідь заявила, що це "ганебний маневр".

"Угода, укладена між "макроністами" і Лораном Вокезом, щоб надати останньому представництво, на яке RN має законне право в Бюро нашої Асамблеї, є ганебним маневром. Майже 11 мільйонів виборців були таким чином позбавлені права голосу на користь партії, яка набрала лише 1,5 мільйона", - заявила вона.

Парламентські вибори у Франції

Нагадаємо, що після виборів до Європарламенту президент Франції Еммануель Макрон вирішив розпустити парламент, бо його політична сила зазнала розгромної поразки, і призначити позачергові вибори.

У другому турі неочікувану перемогу отримав ультралівий "Новий народний фронт", а ультраправі посіли лише третє місце, фактично залишившись за бортом, поступившись коаліції Макрона.

Оценка материала:

5.00 / 2
Партія Ле Пен не отримала жодної ключової посади у парламенті Франції 5.00 5 2
Політика / Європа
22.07.2024 630
Еще материалы раздела «Європа»