<
НОВИНИ ДНЯ: Зеленський назвав терміни закінчення війни: головне з візиту до Великої Британії та інтерв'ю BBC  Секретна служба посилює безпеку навколо резиденції Трампа  Шість "мирних планів" для України: що пропонують Трамп, Макрон і компанія для початку переговорів з РФ  Окрім яєчні: 6 страв з яйцем на сніданок, обід чи вечерю  Зеленський назвав єдину перевагу Росії у війні проти України  Новий конфлікт України з європейськими "друзями Путіна": чому Орбан і Фіцо забили на сполох  Команда Трампа готує кампанію проти Камали Харріс, - NYTвсі новини дня
Політика
Європа
22.07.2024 146

Бербок підтримала розміщення американських ракет на території Німеччини

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок підтримала розміщення американських ракет великої дальності у ФРН.

gettyimages_1237396621_f17b6848bc14653023d04d5f2d48a176_650x410_22.07.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю WAZ. Про це повідомляють Контракти.UA.

Вона зауважила, що російський диктатор Володимир Путін постійно розширює арсенал, яким загрожує свободі у Європі. Тому для захисту необхідно використовувати додаткові засоби протидії.

"Ми повинні захистити себе і наших балтійських партнерів від цього, зокрема за рахунок посилення стримування та додаткових засобів протидії", - сказала Бербок.

За її словами, не робити це було б не лише безвідповідально, а й наївно "перед обличчям крижаного та розважливого Кремля".

Бербок заявила, що Путін порушив договори щодо роззброєння та спільну європейську мирну архітектуру багато років тому.

"Він хоче налякати нас, піддати нас тиску і розділити наші суспільства", - сказала міністр.

Видання пише, що хоча Німеччина хоче інших відносин з РФ, але на даний час, за словами Бербок, Путінська Росія є найбільшою загрозою безпеці як для ФРН, так і для миру в Європі.

"Народ України захищає цей світ кожного божого дня", - додала вона.

Нагадаємо, що за словами Анналени Бербок, допомога Україні не є благодійним жестом. Вона підкреслила, що внесок в Україну - це інвестиція в безпеку Європи на тлі російської загрози.

Крім того, Бербок попередила про серйозні наслідки для Німеччини і НАТО, якщо вони не підтримають Україну в її оборонній кампанії проти Росії. Міністр вважає, що якщо перестати допомагати Україні, тоді війська Путіна будуть на кордоні з Польщею. Таким чином, війна скоро буде на території ЄС і НАТО.

Оценка материала:

5.00 / 2
Бербок підтримала розміщення американських ракет на території Німеччини 5.00 5 2
Політика / Європа
22.07.2024 146
Еще материалы раздела «Європа»