<
НОВИНИ ДНЯ: Зеленський назвав терміни закінчення війни: головне з візиту до Великої Британії та інтерв'ю BBC  Секретна служба посилює безпеку навколо резиденції Трампа  Шість "мирних планів" для України: що пропонують Трамп, Макрон і компанія для початку переговорів з РФ  Окрім яєчні: 6 страв з яйцем на сніданок, обід чи вечерю  Зеленський назвав єдину перевагу Росії у війні проти України  Новий конфлікт України з європейськими "друзями Путіна": чому Орбан і Фіцо забили на сполох  Команда Трампа готує кампанію проти Камали Харріс, - NYTвсі новини дня
Політика
Україна
22.07.2024 240

Як ТЦК штрафуватимуть тих, хто не має грошей і майна: відповідальності не уникнути

У Раді кажуть, що перші штрафи за неоновлення даних з’являться не раніше вересня.

5be796e6c61ba19fb3fdebe0dea4a758_22.07.24

Порушив правила мобілізаційного законодавства – штраф! Не сплатив вчасно – ще один. Ба більше, під ударом можуть опинитися рахунки боржника, а якщо на рахунках – по нулях, то можуть навіть пустити з молотка майно. А що робити, якщо ні доходів, ні майна немає? На цей випадок у ТЦК також є законний механізм виконання. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Як ТЦК стягуватимуть штрафи за порушення військового обліку з чоловіків, які не мають грошей і роботи, де можна перевірити наявність штрафів та чи можна їх оскаржити – дивіться в ексклюзиві Вікторії Панченко для TSN.UA.

Порушення правил військового обліку

Згідно з законом про мобілізацію, оновити свої дані військовозобов’язані українці повинні були до 16 липня 2024 року. В іншому разі їх очікує штраф. Відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення, передбачена можливість накладення адміністративного штрафу за порушення правил військового обліку, а також за порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію.

До порушень правил військового обліку, які формують склад адміністративного правопорушення, належать:

  • неперебування на обліку за місцем проживання, роботи чи навчання;
  • неприбуття за викликом ТЦК для взяття на військовий облік;
  • неоформлення військово-облікових документів;
  • зміна місця проживання у воєнний час без повідомлення ТЦК тощо.

Адміністративна відповідальність

Відповідно до Законів України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", "Про військовий обов’язок і військову службу", громадяни, які ухиляються від призову за мобілізацією, від військового обліку, несуть адміністративну та кримінальну відповідальність. Це залежить від скоєного правопорушення.

Адміністративна відповідальність може настати у разі: непроходження медогляду для визначення придатності до військової служби; неуточнення протягом 60 днів своїх військово-облікових даних; неявки за повісткою; ненадання під час мобілізації будівлі, споруди, транспортного засобу та іншого майна тощо.

Спочатку оголошення в розшук, потім – штраф

Як пояснила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко, після двох ігнорувань необхідності з’явитися до ТЦК або оновити дані онлайн "на людину вносяться дані, що вона перебуває в розшуку":

"Фактично працівники ТЦК передають дані до поліції, щоб людину знайшли і повідомили її про необхідність з’явитися в ТЦК або оновити дані".

Оценка материала:

5.00 / 2
Як ТЦК штрафуватимуть тих, хто не має грошей і майна: відповідальності не уникнути 5.00 5 2
Політика / Україна
22.07.2024 240
Еще материалы раздела «Україна»