<
НОВИНИ ДНЯ: Зеленський назвав терміни закінчення війни: головне з візиту до Великої Британії та інтерв'ю BBC  Чи відступить спека у найближчі 10 днів: з'явився прогноз  17 липня спека до +39°, подекуди пройдуть дощі  Кияни пережили ще один найспекотніший день в історії спостережень  В Україні 17 липня буде найспекотніший день року: прогноз  Без опадів та до + 34°С: прогноз погоди по Київщині на 11 липня  Спека посилиться - подекуди до 40°всі новини дня
Кабінет директора
Вечірня горілка
22.07.2024 164

"Путін вже зазнав поразки": Блінкен висловився щодо майбутнього України

Блінкен наголосив, що Кремлю не вдалося досягнути мети поставленої Путіним в Україні.

0240001b9ee85dabf4729b74f22d6bb6_22.07.24

Підтримка Вашингтоном Києва має продовжуватися незалежно від змін у Білому домі після президентських виборів у США. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен на брифінгу на форумі з питань безпеки в Аспені.

Зокрема, Блінкен запевнив, що допомога США Україні триватиме у разі можливого обрання Дональда Трампа наступним президентом.

"Я думаю, що важливо відзначити дві речі. По-перше - і завжди важливо починати з цього - Володимир Путін уже зазнав поразки", - сказав Блінкен.

Він наголосив на тому, що очільнику Кремля "не вдалося досягти мети, яку він ставив, а саме "стерти Україну з карти, припинити її існування як незалежної держави, включити її до Росії".

"Це не вдалось і не може вдатися", - наголосив він.

Блінкен додав, у США працюють над тим, щоб зробити все можливе, щоб переконатися, що Україна має те, що їй потрібно для боротьби з російською агресією, яка триває.

"Але я думаю, якщо люди подивляться на логіку цього, ми побачимо сильну двопартійну більшість в обох палатах Конгресу за підтримку України. Я вірю, що підтримка все ще є. Я думаю, будь-яка адміністрація візьме це до уваги", - сказав Блінкен.

Держсекретар США не відкидає і те, що російський диктатор не зупиниться на Україні, а ймовірно "звернеться до інших країн регіону, включно з членами НАТО".

"І інші потенційні агресори далеко від України - далеко від Європи - вони теж беруть уроки з цього", - додав він.

Нагадаємо, експрезидент Дональд Трамп офіційно погодився висувати кандидатуру від Республіканської партії на пост президента США.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Путін вже зазнав поразки": Блінкен висловився щодо майбутнього України 5.00 5 1
Кабінет директора / Вечірня горілка
22.07.2024 164
Еще материалы раздела «Вечірня горілка»