НОВИНИ ДНЯ: Сухо та спекотно: прогноз погоди в Україні на 27 липня  Трамп обіцяє завершити війну в Україні: Помпео описав несподіваний план, як це може відбутися  Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогнозвсі новини дня
22.07.2024 219

Байден оголосив про вихід з виборчих перегонів

Американський президент Джо Байден заявив, що виходить із президентських перегонів.

_bayden_pershi_prezidentski_debati_27_chervnya_2024_r_gettyimages_2158936870_b81698eab15e2c0002ea8216d22f4507_650x410_2.07.24

Про це пише РБК-Україна на заяву президента США. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Для мене було найбільшою честю в моєму житті служити вам як президент. І хоча я мав намір балотуватися на переобрання, я вважаю, що в інтересах моєї партії та країни для мене краще відійти в сторону і зосередитися виключно на виконанні своїх обов'язків як президента на залишок мого терміну", - заявив президент.

Він також повідомив, що звернеться до громадян Сполучених Штатів пізніше цього тижня з більш детальною інформацією про своє рішення.

Байден підтримав кандидатуру Харріс

Згодом президент США опублікував ще один допис в соцмережі, в якому запропонував демократам обрати своїм кандидатом чинну віце-президента США Камалу Харріс.

"Моїм першим рішенням як кандидата від партії у 2020 році було обрати Камалу Гарріс своїм віце-президентом. І це було найкраще рішення, яке я приймав. Сьогодні я хочу запропонувати свою повну підтримку і схвалення того, щоб Камала стала кандидатом від нашої партії цього року. Демократи - настав час об’єднатися і перемогти Трампа. Давай зробимо це", - заявив Байден.

Нагадаємо, що розмови про відмову від перегонів за крісло президента почались після провалу Байдена на дебатах з його основним опонентом Дональдом Трампом.

Після тієї ночі демократи та весь світ почали пильно спостерігати за нинішнім президентом США та помічали все більше і більше обмовок під час його виступів.

РБК-Україна підготувало матеріал, в якому пояснило, чи впливають обмовки Байдена на його рейтинг.

У Демократичній партії тим часом виступили з заявою, що Байдену слід відмовитися від участі у цьогорічних президентських виборах, оскільки шанси перемогти опонента дорівнюють нулю.

Натомість Байден наполіг, що не планує залишати виборчу кампанію. Глава Білого дому навіть написав листа демократам.

Однак пізніше Байден таки пояснив, за якої умови може знятися з виборів президента США.

Оценка материала:

5.00 / 1
Байден оголосив про вихід з виборчих перегонів 5.00 5 1
Колонки / Колонки / Блоги
22.07.2024 219
Еще колонки: Колонки / Блоги