<
НОВИНИ ДНЯ: Зеленський назвав терміни закінчення війни: головне з візиту до Великої Британії та інтерв'ю BBC  Секретна служба посилює безпеку навколо резиденції Трампа  Шість "мирних планів" для України: що пропонують Трамп, Макрон і компанія для початку переговорів з РФ  Окрім яєчні: 6 страв з яйцем на сніданок, обід чи вечерю  Зеленський назвав єдину перевагу Росії у війні проти України  Новий конфлікт України з європейськими "друзями Путіна": чому Орбан і Фіцо забили на сполох  Команда Трампа готує кампанію проти Камали Харріс, - NYTвсі новини дня
Політика
Світ
22.07.2024 291

Байден зняв свою кандидатуру з виборів: кого запропонував замість себе

Байден виходить із президентських перегонів і просить підтримати замість себе Камалу Гарріс.

a4b2870398c8bbbb30a0ecd0c5f47962_22.07.24

Президент Сполучених Штатів Джо Байден увечері 21 липня офіційно заявив про вихід із передвиборчих перегонів. У своїй заяві президент США подякував за роботу віце-президенту Камалу Харріс, назвавши її екстраординарним партнером. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Згодом у соцмережі Х (Twitter) Байден опублікував новий пост, у якому закликав підтримати на виборах нинішню віцепрезидентку Камалу Гарріс.

"Мої колеги-демократи, я вирішив не висувати свою кандидатуру та зосередити всю свою енергію на своїх обов’язках президента до кінця свого терміну. Моїм першим рішенням як кандидата від партії у 2020 році було обрати Камалу Гарріс своїм віцепрезидентом. І це було найкраще рішення, яке я приймав. Сьогодні я хочу запропонувати свою повну підтримку і схвалення того, щоб Камала стала кандидатом від нашої партії цього року. Демократи — настав час об’єднатися і перемогти Трампа. Давайте зробимо це", — написав Байден.

Зауважимо, що це перша відмова кандидата від передвиборної боротьби з часів війни у ​​В'єтнамі: у 1968 році чинний президент-демократ Ліндон Джонсон на тлі антивоєнних протестів зняв свою кандидатуру, а його віце-президент програв вибори республіканцю Річарду Ніксону.

Раніше у ЗМІ припускали, що Байден може зняти свою кандидатуру з виборів через стан здоров’я і тиск спонсорів, які ставили під сумнів його дієздатність через вік. У разі перемоги на виборах на закінчення наступного терміну йому було б уже 86 років.

Тиск на Байдена посилився від однопартійців після провалу на дебатах з Трампом, а також низки подальших конфузів. Зокрема, представляючи публіці президента України Зеленського, Байден назвав його "Путіним", а згодом назвав Камалу Харріс "віце-президентом Трампом".

Оценка материала:

5.00 / 2
Байден зняв свою кандидатуру з виборів: кого запропонував замість себе 5.00 5 2
Політика / Світ
22.07.2024 291
Еще материалы раздела «Світ»