НОВИНИ ДНЯ: Страх і сумніви Заходу. Чому Україні не дають "далекобійність" для ударів по Росії  Коли до України прийде осіннє похолодання: прогноз   Осінь в Україні розпочнеться зі спекотної погоди без опадів  Якою погодою завершиться літо: прогноз на 31 серпня  Нідерланди не обмежують використання Україною винищувачів F-16, - командувач армії  Напередодні вихідних Київ розігріє до +32°  Спека в Україні не припиняється: де 30 серпня буде найгарячіше всі новини дня
Політика
Україна
23.07.2024 307

А якщо війна затягнеться на 10 років: Зеленський відповів, чи планує проводити вибори

Зеленський відповів, коли в Україні проведуть президентські вибори

5061c4513979f2a2d092dcd1e7e96709_22.07.24

Якщо війна в Україні затягнеться, треба буде шукати інструмент для проведення президентських виборів. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю ВВС.

Президент відповів на запитання журналіста, чи перебуватиме на посаді у разі, якщо війна затягнеться ще на років 10.

"Ніхто не погодиться на війну, яка буде йти ще 10 років або довгі роки. Це дуже складно, світу складно, всім складно. І я думаю, що це неможливо.  Друга історія – тоді буде багато жертв. І так багато, а буде ще більше в рази, це не можна допустити. Третє – я із задоволенням провів би вибори, якби це можна було. І якщо війна буде затягуватися, ми зі свого боку будемо робити все, щоб вона не затягнулася. Але якщо вона буде затягуватися, треба буде знаходити те чи інше рішення. Я поки не знаю, яке", – сказав Зеленський.

За словами президента, є юридичні труднощі – Конституцію не можна змінювати під час війни і не можна під час війни проводити вибори. Але окрім юридичних труднощів, є практичні.

"Як можна проводити демократичні вибори в окопах? Треба, щоб були спостерігачі. Ніякі спостерігачі в окопи не приїдуть. Далі у нас люди на окупованих територіях, значить вони не будуть голосувати. А інакше як вони будуть голосувати, хто проконтролює цей процес? І у нас ще понад 7 мільйонів за кордоном. Як забезпечити їм голосування?" – розмірковує глава держави.

Він наголосив, що "люди, які борються на фронті за демократію, не будуть мати демократичного вибору".

"Але якщо війна буде затягуватися, в будь-якому випадку треба буде шукати інструмент", – підсумував президент.

Оценка материала:

5.00 / 2
А якщо війна затягнеться на 10 років: Зеленський відповів, чи планує проводити вибори 5.00 5 2
Політика / Україна
23.07.2024 307
Еще материалы раздела «Україна»