НОВИНИ ДНЯ: Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастіше  Третині українців вистачає грошей тільки на їжу: шокувальне соцопитуваннявсі новини дня
Політика
Україна
23.07.2024 3462

Переговори з РФ: до чого Зеленський готує Україну та який план має — ЗМІ

Шалені апетити Путіна грають проти Москви.

1a5642fabfdc843b2bbd4e22b8c8ff54_23.07.24

У разі перемовин Кремль хотів би повернутися до Стамбульських домовленостей зразка весни-2022 як основі. Ймовірно, на переговорному столі будуть три пункти: вступ до НАТО, території та гроші, а саме, заарештовані активи РФ. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це пише "РБК-Україна" із посиланням на співрозмовників в оточенні президента Володимира Зеленського.

"На столі будуть три пункти: вступ до НАТО, території та гроші, а саме, заарештовані активи РФ. Наше завдання - по кожному з цих пунктів зафіксувати свої позиції якнайкраще", — сказав один із співрозмовників видання.

За словами іншого джерела в оточенні президента України, Росія загалом хотіла б повернутися до Стамбульських домовленостей 2022-го.

"Окрім територіальних, росіяни начебто не відмовилися і від інших "претензій": до України, зокрема, щодо урізання прав української мови на користь російської, скорочення Збройних сил України тощо. Принаймні за ці пункти вони теж можуть поторгуватися. У свою чергу РФ потенційно могла б погодитися на припинення вогню, але при цьому — на умовах визнання за нею вже окупованих територій. Для України це так званий non-starter - заздалегідь неможлива пропозиція", — йдеться в матеріалі.

Водночас співрозмовники видання в українській владі і за кордоном погоджуються з тим, що Росія обрала невигідну для себе лінію щодо "самітів миру", підкреслено ігноруючи цю ініціативу.

"Абсолютно шалені апетити Путіна, озвучені ним перед самим самітом у Швейцарії (якщо коротко: Україна має віддати Херсон і Запоріжжя) — також зіграли проти Москви. Адже явна нездійсненність таких вимог добре зрозуміла всім країнам Глобального Півдня, які цілком нормально ставляться до РФ", — йдеться в матеріалі.

Нагадаємо, Україні важливо зберегти життя своїх громадян, однак це не означає, що країна має поступитися на користь Росії 30% своєї території, заявив президент Володимир Зеленський.

Оценка материала:

5.00 / 2
Переговори з РФ: до чого Зеленський готує Україну та який план має — ЗМІ 5.00 5 2
Політика / Україна
23.07.2024 3462
Еще материалы раздела «Україна»