НОВИНИ ДНЯ: Страх і сумніви Заходу. Чому Україні не дають "далекобійність" для ударів по Росії  Коли до України прийде осіннє похолодання: прогноз   Осінь в Україні розпочнеться зі спекотної погоди без опадів  Якою погодою завершиться літо: прогноз на 31 серпня  Нідерланди не обмежують використання Україною винищувачів F-16, - командувач армії  Напередодні вихідних Київ розігріє до +32°  Спека в Україні не припиняється: де 30 серпня буде найгарячіше всі новини дня
Політика
Україна
24.07.2024 446

Буданов зробив заяву щодо вбивства Фаріон

Вбивство громадської діячки Ірини Фаріон доводить, що ворог у будь-який спосіб намагається роз'єднати українців.

dscf3592_enhanced_nr_id90715_1300x867_3e352bb7f387be1d3aafa6921983f4ab_650x410_24.07.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на начальника Головного управління розвідки Міноборони України Кирила Буданова в Telegram. Про це повідомляють Контракти.UA.

За його словами, вбивство Фаріон - це виклик для всього українського суспільства, а також злочин проти основоположних прав та свобод українців.

"Ця трагедія ще раз продемонструвала: ворог прагне використовувати будь-які інструменти, щоб роз'єднати нашу націю. Отже, ми не маємо права забувати, що, незважаючи на наші відмінності у політичних позиціях, право на думку, право відстоювати свої переконання - священне", - додав начальник ГУР.

Буданов зазначив, що право на думку - фундамент для свободи, тому кожен, хто на нього зазіхає, має бути покараний.

"Ірина Фаріон загинула за українську позицію. Ми не маємо права терпіти подібні злочини та продовжуємо захищати Україну як на фронті, так і всередині нашої держави", - уточнив він.

Вбивство Фаріон

Нагадаємо, 19 липня в Ірину Фаріон стріляли біля її будинку. Куля влучила їй в голову. Громадську діячку одразу госпіталізували, але незважаючи на старання лікарів, вона померла за кілька годин.

Поки що зловмисника, який її вбив, так і не знайшли. Але правоохоронці оприлюднили прикмети підозрюваного.

Як зазначав президент України Володимир Зеленський, українські правоохоронці розглядають можливість причетності Росії до вбивства колишньої народної депутатки.

Оценка материала:

5.00 / 2
Буданов зробив заяву щодо вбивства Фаріон 5.00 5 2
Політика / Україна
24.07.2024 446
Еще материалы раздела «Україна»