НОВИНИ ДНЯ: Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастіше  Третині українців вистачає грошей тільки на їжу: шокувальне соцопитуваннявсі новини дня
Політика
Україна
24.07.2024 260

Чому на виборах у США Україна не підтримуватиме ні Гарріс, ні Трампа: пояснення експертів

На президентських виборах у США, які відбудуться восени 2024 року, Україна не підтримуватиме ані Камалу Гарріс, ані Дональда Трампа. Головне для нашої країни - зберегти двопартійну підтримку.

gettyimages_2161823679_178e93387b20fff9413d5f3155ae6eac_650x410_24.07.24

Про це йдеться у матеріалі РБК-Україна "Вимушений крок. Чому Байден знявся з виборів та хто з пари Гарріс-Трамп кращий для України". Про це повідомляють Контракти.UA.

Як зазначив глава "Інституту Американістики", аналітик "Інтерньюз-Україна" Владислав Фарапонов, що стосується того, хто з кандидатів у президенти США кращий для нашої країни, не можна ставити питання настільки категорично. Оскільки Україні важливо зберегти та збільшити американську підтримку.

"Хто її забезпечить і на яких умовах, складно сказати. Сам по собі президент не виділяє допомогу, Білий дім адмініструє ту допомогу, яка готується Конгресом. Тому якщо говорити про Україну, то майже все залежатиме від складу Сенату та Палати представників", - розповів він.

Політолог Володимир Фесенко зазначив, що на виборах у США українська сторона не підтримуватиме ані Гарріс, ані Трампа. Оскільки головне у тому, щоб Америка зберегла стабільність, силу та лідерську роль, а для України - зберегти двопартійну підтримку.

"У кожного з кандидатів є свої переваги та свої недоліки. Вибір зробить американський народ, а ми працюватимемо з будь-яким переможцем", - наголосив він.

За словами експерта, викликом можуть стати розбіжності у стані Республіканської партії. Де є як прихильники підтримки України, які критикують Байдена та демократів за обережність, так і противники будь-якої допомоги. А висування Джей Ді Венс на посаду віце-президента США лише зафіксувало такі ризики.

"Саме тому у Зеленського організували телефонну розмову з Трампом. Це початок прямого діалогу, який не означає, що ми підтримуватимемо Трампа. А те, що нам потрібно доносити до нього наші інтереси, у тому числі щодо теми мирних переговорів з Росією", - зазначив Фесенко.

З демократами, на його думку, простіше. Гарріс "збереже лінію Байдена щодо України" з усім позитивом та негативом. Тут все стабільно та передбачувано, на відміну від Трампа.

Вибори у США

Нагадаємо, вчора американський президент Джо Байден оголосив, що не балотуватиметься на другий президентський термін. У своєму зверненні він запропонував як кандидат на посаду президента віце-президента Камалу Гарріс. Її кандидатуру підтримали всі 50 голів Демократичної партії.

Після цього деякі республіканці закликали Байдена піти у відставку з посади президента. Однак у коментарі CNN, представник Білого дому Ендрю Бейтс заявив, що Байден не піде з президентської посади до закінчення своїх повноважень.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чому на виборах у США Україна не підтримуватиме ні Гарріс, ні Трампа: пояснення експертів 5.00 5 2
Політика / Україна
24.07.2024 260
Еще материалы раздела «Україна»