НОВИНИ ДНЯ: Сухо та спекотно: прогноз погоди в Україні на 27 липня  Трамп обіцяє завершити війну в Україні: Помпео описав несподіваний план, як це може відбутися  Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогнозвсі новини дня
24.07.2024 150

Копія іранського. РФ може розпочати виробництво нового дрону-камікадзе, - Defense Express

У Росії підприємство "Завод Сигнал" запатентувало безпілотник, який зовні ідентичний іранському дрону-камікадзе Qasef.

imgonline_com_ua_resize_oekjgflq0e_74c29e5124533c1a2495eb005902cdd3_650x410_24.07.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Defense Express. Про це повідомляють Контракти.UA.

За інформацією видання, мова, найімовірніше, про "Завод Сигнал", який знаходиться у місті Ульяновськ на березі Волги.

Ще на початку 2024 року стало відомо, що підприємство хоче розпочати власне виробництво дронів за участю школярів та студентів. Тип безпілотника залишався невідомим.

Як зазначає Defense Express, дрони можуть виробляти на "Заводі Сигнал" зокрема через те, що він знаходиться близько до річки, якою можна доставляти запчастини.

За інформацією журналістів, дрон Qasef, аналог якого хочуть виробляти в Росії, має такі характеристики:

стартова маса - 85 кілограмів;

бойова частина - 30 кілограмів;

довжина фюзеляжу - 2,88 метра;

розмах крила - 3,25 метра;

дальність польоту - до 100 кілометрів.

У виданні пишуть, що Qasef є покращеною версією російського дрона-камікадзе "Ланцет". Зокрема, він кращий у питанні дальності польоту та потужності бойової частини.

Defense Express звертає увагу, що раніше такий безпілотник уже помітили у єменських хуситів, яких активно підтримує Іран.

"Шахеди" у Росії

Нагадаємо, Росія вже давно застосовує іранські дрони-камікадзе "Шахед". Їх практично щодня запускають по території України.

Таким чином, росіяни можуть виснажувати українську протиповітряну оборону, а також намагаються атакувати енергетичні об'єкти.

Виробництво таких безпілотників уже налагодили усередині РФ. За інформацією The Wall Street Journal, російський завод в "Алабузі" має намір виробляти по 6 тисяч "Шахедів" щороку.

Оценка материала:

5.00 / 2
Копія іранського. РФ може розпочати виробництво нового дрону-камікадзе, - Defense Express 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
24.07.2024 150
Еще колонки: Колонки / Блоги