НОВИНИ ДНЯ: Сухо та спекотно: прогноз погоди в Україні на 27 липня  Трамп обіцяє завершити війну в Україні: Помпео описав несподіваний план, як це може відбутися  Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогнозвсі новини дня
Політика
Україна
24.07.2024 186

Це буде складним завданням: чи змінять ситуацію на полі бою в Україні винищувачі F-16

Потрібен час для того, щоб мати можливість ефективно експлуатувати винищувачі.

eb457c1ea4cb896b699cdcf6fd1dd094_24.07.24

Винищувачі F-16, які незабаром прибудуть до України від західних партнерів, “не стануть панацеєю”. Постачання літаків стане лише першим етапом тривалого процесу переходження нашої держави на західну тактику та оснащення. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це заявив командувач Військово-повітряних сил США Джеймс Хеккер, пише Aviation Week.

За його словами, в обмежений час українські пілоти на сучасних винищувачах не зможуть отримати перевагу в повітрі над російськими окупантами.

Поява F-16 в небі України стане кульмінацією тривалого процесу, який включає навчання в США і в декількох місцях по всій Європі, а також поточні та майбутні постачання літаків з Бельгії, Данії, Нідерландів та Норвегії.

“Я думаю, що найголовніше тут те, що це початок впровадження в Україну західного обладнання, західної тактики, західної доктрини та західного мислення”, – наголосив Джеймс Хеккер.

Він також додав, що потрібен час для того, щоб мати можливість ефективно експлуатувати винищувачі з достатньою кількістю персоналу та необхідною логістичною підтримкою.

Водночас наша держава під час повномасштабного вторгнення РФ значною мірою досягла у забезпеченні безпеки своїх літаків, проявляючи гнучкість, наприклад, ніколи не злітаючи й не приземляючись з однієї й тієї ж бази.

“Українські ВПС зробили це зі своїм нинішнім парком МіГ-29 та Су-24, і тепер їм потрібно буде повторити це з F-16. Це буде складним завданням, оскільки не всі аеродроми по всій країні зможуть обслуговувати нові літаки”, – зауважив Хеккер.

Нагадаємо, що в Кремлі зробили цинічну заяву щодо можливих перемовин з Україною.

Оценка материала:

5.00 / 2
Це буде складним завданням: чи змінять ситуацію на полі бою в Україні винищувачі F-16 5.00 5 2
Політика / Україна
24.07.2024 186
Еще материалы раздела «Україна»