НОВИНИ ДНЯ: Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастіше  Третині українців вистачає грошей тільки на їжу: шокувальне соцопитуваннявсі новини дня
Політика
Україна
24.07.2024 224

Командувач США розповів, коли Україна отримає перевагу в повітрі за рахунок F-16

Майбутнє прибуття винищувачів F-16 в Україну не стане панацеєю. Це буде першим етапом тривалішого процесу переходу збройних сил країни на західну тактику та оснащення.

f_16_ssha_gettyimages_1236582280_9beedb5152b4e0bfa776f4e195ff0424_650x410_24.07.24

Про це заявив генерал Джеймс Хеккер, командувач ВПС США в Європі, пише РБК-Україна з посиланням на сайт Aviation Week. Про це повідомляють Контракти.UA.

Він заявив, що українські льотчики не здобудуть переваги в повітрі протягом кількох тижнів.

"Це буде процес, через який ми пройдемо, але принаймні ми починаємо. Я думаю, що найголовніше тут те, що це початок впровадження в Україну західного обладнання, західної тактики, західної доктрини та західного мислення", - сказав Хеккер. .

Україна слідуватиме за іншими колишніми країнами Східного блоку, які приєдналися до НАТО та прийняли західні літаки. Потрібен час, щоб мати можливість ефективно експлуатувати літаки з достатньою кількістю персоналу, а також необхідною логістичною підтримкою.

"Це не станеться відразу, але треба почати, і ми вже досить близькі до цього", - сказав генерал.

Україна значною мірою досягла успіху під час війни у забезпеченні безпеки своїх літаків, виявляючи гнучкість - наприклад, ніколи не злітаючи і не приземляючись з однієї й тієї ж бази. Українські ВПС зробили це зі своїм нинішнім парком МіГ-29 та Су-24, і тепер їм потрібно буде повторити це із F-16. Це буде складне завдання, оскільки не всі аеродроми по всій країні зможуть обслуговувати нові літаки, заявив Хеккер.

В оперативному плані Росія адаптувала свою тактику, швидше націлюючись і завдаючи ударів, каже Хеккер. Москва все частіше використовує балістичні ракети, надані Північною Кореєю, тому партнерам України необхідно забезпечити правильний захист від них - поряд із поширенням дронів-камікадзе.

Хеккер заявив, що він більше переймався майбутнім України "пару місяців тому", оскільки запаси боєприпасів країни були виснажені, а міжнародний політичний тиск сповільнив поповнення запасів. З того часу ситуація значно пом'якшилася, оскільки зусилля Захід надав більше систем, необхідних як для оборони, так і для наступу, сказав він.

Держсекретар США Ентоні Блінкен на саміті НАТО у Вашингтоні в липні заявив, що F-16 виробництва Lockheed Martin літатимуть в українському небі цього літа. Це кульмінація тривалого процесу, який включає навчання в США і в декількох місцях по всій Європі, а також поточні та майбутні поставки літаків з Бельгії, Данії, Нідерландів та Норвегії.

Як заявив президент Зеленський, Україна отримає від країн Заходу кілька літаків F-16, яких буде недостатньо, щоб битися на рівних з російською авіацією.

Оценка материала:

5.00 / 2
Командувач США розповів, коли Україна отримає перевагу в повітрі за рахунок F-16 5.00 5 2
Політика / Україна
24.07.2024 224
Еще материалы раздела «Україна»