НОВИНИ ДНЯ: Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастіше  Третині українців вистачає грошей тільки на їжу: шокувальне соцопитуваннявсі новини дня
Політика
Україна
24.07.2024 228

Росгвардія на війні проти України: скільки РФ сконцентрувала сил і до чого вони залучені

Від початку 2024 року Росгвардія намагалася збільшити свої передові сили шляхом поглинання російських нерегулярних формувань.

a3e995e4b248ec5f7b50f4ed7cb53ff7_24.07.24

На війну проти України залучено понад 30 тисяч співробітників Росгвардії. Більшість із них займається охороною тилу. Та кілька підрозділів беруть безпосередню участь у бойових діях на передовій. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомили в Міністерстві оборони Великої Британії.

Як стало відомо, головний бойовий підрозділ Росгвардії, 116-та бригада спеціального призначення, швидше за все, складається з трьох полків військ, які мають доступ до танків, бойових машин піхоти та артилерії.

Водночас від початку 2024 року Росгвардія намагалася збільшити свої передові сили шляхом поглинання російських нерегулярних формувань. Росгвардія успішно інтегрувала до своїх лав батальйон “Восток” так званої "ДНР" у травні 2024 року.

"Ймовірно, що очікувана угода про службу вагнерівських сил у складі 1-го добровольчого корпусу Росгвардії була порушена в березні 2024 року”, - підкреслили у Міноборони Британії.

Нагадаємо, що РФ готується посилити наступ на Харківщині.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росгвардія на війні проти України: скільки РФ сконцентрувала сил і до чого вони залучені 5.00 5 2
Політика / Україна
24.07.2024 228
Еще материалы раздела «Україна»