НОВИНИ ДНЯ: Трамп обіцяє завершити війну в Україні: Помпео описав несподіваний план, як це може відбутися  Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастішевсі новини дня
Політика
Світ
24.07.2024 173

Грузія розшукує сотні добровольців, які воювали на боці України - ISW

Добровольці з Грузії у небезпеці.

8b9c9786e3114e518aa29f6343ddb3c9_24.07.24

У Грузії оголосили в розшук близько 300 своїх громадян, які служили добровольцями у Грузинському національному легіоні разом із українськими Силами оборони. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це пише ISW.

Зазначається, що більшість добровольців нині перебувають в Україні. Водночас, за аналізом аналітиків, в самій Грузії такі дії призводять розколу, дестабілізації та ослаблення країни.

Про те, що грузинська влада розшукує добровольців, повідомив 21 липня командир Грузинського легіону Мамука Мамулашвілі. За його словами, більшість бійців, які на українському фронті воювали проти російських окупантів і продовжують це робити, наразі перебувають в Україні.

Утім, Мамулашвілі не уточнив, у яких ймовірних злочинах грузинський уряд звинувачує їх усіх.

"Міністерство внутрішніх справ РФ у липні 2023 року заочно звинуватило понад 70 добровольців Грузинського легіону, зокрема Мамулашвілі, у "вербуванні та участі в бойових операціях найманців на боці українських сил", а в жовтні 2023 року оголосило Мамулашвілі в російський розшук", – вказали аналітики на кремлівський слід.

Грузинські спецслужби порадили багатьом добровольцям, які повертаються додому з України, покинути Грузію.

Аналітики ISW зазначили, що Кремль регулярно використовує наративи про "насильницький переворот" в Україні, щоб спотворити українську Революцію гідності 2014 року та протести проти інтеграції до Європейського Союзу, а також звинувачує зовнішніх гравців у внутрішніх протестах.

"Все більш явні спроби цензурувати прозахідні та проукраїнські голоси в Грузії дозволяють припустити, що правляча партія "Грузинська мрія" має намір цілеспрямовано зірвати довгострокові зусилля країни з євроатлантичної інтеграції. Це відіграє роль у продовжених гібридних операціях Росії з розколу, дестабілізації та ослаблення Грузії", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, одного з добровольців викликали за статтями про державний переворот і тероризм.

Оценка материала:

5.00 / 2
Грузія розшукує сотні добровольців, які воювали на боці України - ISW 5.00 5 2
Політика / Світ
24.07.2024 173
Еще материалы раздела «Світ»