НОВИНИ ДНЯ: Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастіше  Третині українців вистачає грошей тільки на їжу: шокувальне соцопитуваннявсі новини дня
Політика
Світ
24.07.2024 295

Китай зробив чергову заяву про "вирішення" війни в Україні

Попри всі заяви, Пекін називає війну "кризою".

ed7d581d0422bbe7d27919677b325bd9_24.07.24

Китай виступає за якнайшвидше припинення вогню та досягнення "політичного врегулювання" у війні України з РФ. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це заявила представниця китайського Міністерства закордонних справ Мао Нін, повідомляє "Суспільне".

Разом з тим Пекін називає війну "кризою" і наголошує на тому, що її треба врегулювати шляхом діалогу. Мовляв, КНР стоїть на стороні миру.

"Щодо кризи в Україні, Китай виступає за якнайшвидше припинення вогню та досягнення політичного врегулювання. Служачи інтересам усіх сторін, Китай і надалі стоятиме на боці миру та діалогу, підтримуватиме міжнародну співпрацю в досягненні більшого консенсусу та забезпечить життєздатний вихід із запиту на політичне врегулювання", - сказала представниця

Міо Нін також розповіла, що глава українського МЗС Дмитро Кулеба перебуває з візитом у Китаї та проведе переговори зі своїм колегою Ваном Ї. З її слів, дипломати будуть говорити про реалізацію "важливого консенсусу" президентів обох держав і поглиблення двосторонньої співпраці з питань, що становлять "взаємний інтерес".

Нагадаємо, НАТО назвало Китай "вирішальним чинником" у війні, яку РФ розпочала в Україні. Пекін розкритикував Альянсу за таку заяву. Пекін назвав заяви Північноатлантичного альянсу "провокаційними — такими, що містять явну неправду і наклеп". В КНР кажуть, що до НАТО було надіслано відповідний протест.

Оценка материала:

5.00 / 2
Китай зробив чергову заяву про "вирішення" війни в Україні 5.00 5 2
Політика / Світ
24.07.2024 295
Еще материалы раздела «Світ»