НОВИНИ ДНЯ: Страх і сумніви Заходу. Чому Україні не дають "далекобійність" для ударів по Росії  Коли до України прийде осіннє похолодання: прогноз   Осінь в Україні розпочнеться зі спекотної погоди без опадів  Якою погодою завершиться літо: прогноз на 31 серпня  Нідерланди не обмежують використання Україною винищувачів F-16, - командувач армії  Напередодні вихідних Київ розігріє до +32°  Спека в Україні не припиняється: де 30 серпня буде найгарячіше всі новини дня
Політика
Росія
24.07.2024 352

У Росії узаконюють переслідування будь-кого, хто не згодний з політикою Кремля, - ISW

У Росії розширюють офіційне визначення екстремізму в рамках поточних зусиль Кремля щодо кримінального переслідування та стримування внутрішньої опозиції.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW). Про це повідомляють Контракти.UA.

22 липня МВС Росії опублікувало проект нової російської антитерористичної стратегії, в якому встановлюються правові визначення понять "русофобія" і "ксенофобія", а також змінюються визначення понять "радикалізм", "протидія екстремізму" та "суб’єкти протидії екстремізму».

Ці визначення значно розширюють можливості Кремля щодо кримінального переслідування будь-кого, хто виступає проти його політики, класифікуючи внутрішню опозицію за низкою туманних і широких визначень.

Опозиція до поточних дій та структури російського уряду визначатиметься як етнічна нетерпимість щодо росіян, які підтримують політику Кремля і війну проти України.

Кремль також, імовірно, прагне використати ці визначення та подальше судове переслідування, щоб заслужити прихильність російських ультранаціоналістів, вважають в ISW.

"Кремль, ймовірно, схилятиметься до наративів та ідеологій, які сприяють внутрішньому націоналізму, щоб створити інформаційні умови для своїх тривалих військових дій в Україні та своєї майбутньої ворожості до інших держав, які Кремль вважає "русофобськими".

Нагадаємо, нещодавно російські державні ЗМІ опублікували коментарі заступника голови Ради безпеки Росії Дмитра Медведєва у певній інтерпретації. Вона підтримує зусилля Кремля з підготовки росіян до тривалої війни в Україні, мету якої у вигляді руйнування української державності нібито буде досягнуто протягом 10 років.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Росії узаконюють переслідування будь-кого, хто не згодний з політикою Кремля, - ISW 5.00 5 2
Політика / Росія
24.07.2024 352
Еще материалы раздела «Росія»