<
НОВИНИ ДНЯ: Вимушений крок. Чому Байден знявся з виборів та хто з пари Гарріс-Трамп кращий для України  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  У деяких областях 25 липня очікуються дощі з грозами, подекуди град  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Політика
Світ
25.07.2024 190

"Путіну потрібна пауза": ексспівробітник КДБ про втрати РФ та наміри Кремля

Армія РФ не досягла успіхів внаслідок "великого" наступу, а втрати російської армії – численні.

ea4e56fa4af8ded2e245f4b712af9567_25.07.24

Верховний представник ЄС з питань закордонних справ Жозеп Боррель заявив, що Євросоюз підтримує проведення мирних перемовин між Україною й Росією, але не на тих умовах, які пропонує очільник Кремля. Президент РФ Володимир Путін хоче використати можливість переговорів, аби взяти паузу у війні й накопичити сили. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це в ефірі 24 Каналу сказав колишній співробітник КДБ та Служби зовнішньої розвідки Росії Сергій Жирнов.

Кремлівському диктатору потрібна "передишка"

За словами Жирнова, як Росії, так і Україні потрібно поповнювати військові підрозділи, ба більше – є проблема з забезпеченням солдатів озброєнням, амуніцією. Однак в російській армії вона в декілька разів більше, бо вона обрала нині тактику наступальних дій.

"Путін шукає перемир'я, перепочинку для того, щоб накопичити сили й засоби. В нього нічого не виходить з наступом. Він розуміє, що навіть вкладення грошей не приносить результату. Військові швидко не робляться, тому Росія не хоче відпускати тих, кого вже мобілізувала", – говорить Жирнов.

Від початку 2024 року орієнтовно 180 тисяч російських солдатів загинули або отримали поранення. В Росії є потенціал замінити цих людей, але це не так просто зробити. Їх всіх треба одягнути, взути, навчити.

Ексспівробітник КДБ додає: заяви про можливість мирних перемовин неодноразово лунали і від України, і від Росії. Це може свідчити про те, що певні відпрацювання в цьому напрямку вже проводяться.

Раніше експертка розповіла про позицію Євросоюзу щодо перемовин між Україною та Росією.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Путіну потрібна пауза": ексспівробітник КДБ про втрати РФ та наміри Кремля 5.00 5 1
Політика / Світ
25.07.2024 190
Еще материалы раздела «Світ»