<
НОВИНИ ДНЯ: Вимушений крок. Чому Байден знявся з виборів та хто з пари Гарріс-Трамп кращий для України  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  У деяких областях 25 липня очікуються дощі з грозами, подекуди град  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Політика
Україна
25.07.2024 1223

Навіщо Україна відправляла посла у Придністров'я і до чого тут Росія: Кулеба пояснив ситуацію

Голова МЗС України пояснив, що Київ узгоджує з Кишиневом усі свої контакти з невизнаним Придністров'ям.

203475923eb0833ea53efbe763d4fdf4_25.07.24

Київ підтримує контакт із невизнаним Придністров'ям через посла з особливих доручень Пауна Роговея й виключно в координації з Кишиневом. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю Newsmaker.

Він пояснив, що Україна є учасницею процесу придністровського врегулювання у форматі "5+2", й саме тому проводить консультації з усіма його сторонами, зокрема з представниками Москви, Кишинева та Тирасполя.

Міністр зазначив, що Паун Роговей регулярно проводить зустрічі з Вадимом Красносельським, який де-факто є лідером Придністровського регіону, але ці зустрічі обов'язково узгоджуються з Кишиневом. Жодних неузгоджених кроків чи ініціатив з боку України щодо Придністров'я не було і не буде.

Дмитро Кулеба наголосив, що чинний формат врегулювання придністровського конфлікту "5+2" є недієздатним через те, що у ньому бере участь Росія. На думку міністра, найефективнішим інструментом був би прямий діалог сторін конфлікту у форматі "1+1", тобто переговори і консультації між Кишиневом і Тирасполем без зайвих посередників.

Нагадаємо, президентка Молдови Мая Санду спростувала інформацію про те, що Україна нібито пропонувала "вирішити" силовим шляхом проблему із невизнаним Придністров’ям. Вона наголосила, що для Молдови вирішення придністровського конфлікту можливе лише мирним шляхом.

Оценка материала:

5.00 / 2
Навіщо Україна відправляла посла у Придністров'я і до чого тут Росія: Кулеба пояснив ситуацію 5.00 5 2
Політика / Україна
25.07.2024 1223
Еще материалы раздела «Україна»