<
НОВИНИ ДНЯ: Вимушений крок. Чому Байден знявся з виборів та хто з пари Гарріс-Трамп кращий для України  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  У деяких областях 25 липня очікуються дощі з грозами, подекуди град  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Політика
Світ
25.07.2024 5211

"У цьому конфлікті є агресор і є жертва": у Держдепі прокоментували візит Кулеби до Китаю

Пряма комунікація України й Китаю є важливою, вважають у відомстві.

d0e0fd1fe17489b3567930b5da585f94_25.07.24

У Пекіні мають напряму дізнаватися про втрати та збитки від російської агресії. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це сказав речник Держдепартаменту США Метью Міллер, передає Укрінформ.

Міллер нагадав, що КНР підтримує оборонно-промислову базу Росії.

"Ми завжди чітко заявляли, що важливо, аби кожна країна світу визнала, що в цьому конфлікті є агресор і є жертва. І ми не повинні ставитися до двох сторін так, ніби вони несуть однакову відповідальність", - вказав він.

Речник Держдепу наголосив, що США чітко підкреслювали це під час спілкування з китайською стороною.

"Я знаю, що інші члени НАТО та європейські країни також дали зрозуміти це Росії. І ми вважаємо, що в будь-який час важливо, аби будь-яка країна – зокрема і  Китай – чула напряму від України", - підсумував Міллер.

Нагадаємо, Дмитро Кулеба прибув до Китаю, де проведе зі своїм колегою з КНР Ван Ї розлогі переговори "щодо шляхів до справедливого миру". Кулеба наголосив на важливості уникнути конкуренції мирних планів.

Оценка материала:

5.00 / 2
"У цьому конфлікті є агресор і є жертва": у Держдепі прокоментували візит Кулеби до Китаю 5.00 5 2
Політика / Світ
25.07.2024 5211
Еще материалы раздела «Світ»