НОВИНИ ДНЯ: Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастіше  Третині українців вистачає грошей тільки на їжу: шокувальне соцопитуваннявсі новини дня
Політика
Світ
26.07.2024 232

США ввели санкції проти Китаю за підтримку ракетних програм КНДР

Сполучені Штати Америки ввели санкції проти шести окремих осіб та п'ятьох організацій у Китаї, які сприяють розвитку балістичних та космічних програм Північної Кореї в порушення резолюцій Ради Безпеки ООН.

_prapor_kapitol_gettyimages_84368783__1__f301a1dbbe4ffd783ab29e430857228d_650x410_26.07.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на реліз Офісу контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC). Про це повідомляють Контракти.UA.

"Управління контролю за іноземними активами Міністерства фінансів (OFAC) запровадив санкції проти мережі з шести фізичних осіб та п’яти організацій, які базуються в Китайській Народній Республіці та беруть участь у закупівлі товарів для підтримки програм з розробки балістичних ракет, а також космічних програм КНДР", - йдеться в повідомленні.

У Мінфіні США наголосили, що КНДР продовжує порушувати резолюції Радбезу ООН і здійснила запуск військового супутника наприкінці травня 2024 року.

Окрім того, в американському відомстві зазначили, що Північна Корея поставила балістичні ракети до Росії, які вражають цивільні міста та інфраструктуру.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Сполучені Штати Америки та їхні партнери готові використовувати санкції та експортний контроль, щоб припинити китайсько-російську торгівлю, яка загрожує їх безпеці на тлі війни проти України.

Нещодавно стало відомо, що Росія та Китай знайшли обхідний шлях для платежів після розширення санкцій США.

Оценка материала:

5.00 / 1
США ввели санкції проти Китаю за підтримку ракетних програм КНДР 5.00 5 1
Політика / Світ
26.07.2024 232
Еще материалы раздела «Світ»