НОВИНИ ДНЯ: Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастіше  Третині українців вистачає грошей тільки на їжу: шокувальне соцопитуваннявсі новини дня
Політика
Україна
26.07.2024 975

Комбінований шлях: у Раді розповіли, як можна змусити РФ до справедливих переговорів

На думку нардепа, не можна говорити про втрату територій назавжди, адже в України є шанси.

206362376cb71103c10c89a705353b55_26.07.24

В інформаційному просторі дедалі частіше лунають розмови про можливість переговорів з Росією. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Як вони можуть відбуватися, прокоментував народний депутат, секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко в інтерв'ю Radio NV.

Костенко пояснив заяву міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, який нібито заявив про готовність до переговорів. Нардеп нагадав, що глава МЗС наголосив, що РФ зараз не демонструє готовності до діалогу.

"Для мене переговори можуть бути одні: наскільки швидко Росія залишить наші території... Багато що залежить від позиції наших партнерів. Я вважаю, що якщо буде сильна позиція, наприклад, США, європейських партнерів і того ж Китаю, тому що він відіграє важливу роль, то до цього можна дійти, що ми можемо змусити Російську Федерацію військовим шляхом, дипломатичним, шляхом санкцій та інших вийти з наших територій. Я вважаю, що це можливо", – переконаний депутат.

На його думку, це має бути комбінований шлях. З однієї сторони Україна повинна мати сильні Збройні сили, щоб мати змогу завдавати ударів по противнику. З іншої, санкції та дипломатія повинні будуть тиснути на росіян.

Тому не можна говорити про втрату територій назавжди, адже в України є шанси. Багато чого залежатиме також від виборів у США, вважає депутат.

"Тут питання в тому, що ми маємо бути готові до боротьби, а не показувати зараз, що ми вже втомилися і готові до будь-яких переговорів", – підсумував Костенко.

Раніше президент Зеленський відповів, чи поступиться територією, аби зберегти життя людей.

Оценка материала:

5.00 / 3
Комбінований шлях: у Раді розповіли, як можна змусити РФ до справедливих переговорів 5.00 5 3
Політика / Україна
26.07.2024 975
Еще материалы раздела «Україна»