<
НОВИНИ ДНЯ: Вимушений крок. Чому Байден знявся з виборів та хто з пари Гарріс-Трамп кращий для України  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  У деяких областях 25 липня очікуються дощі з грозами, подекуди град  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Політика
Європа
25.07.2024 211

Голова комітету парламенту Фінляндії з оборони закликає нарощувати ВПК для допомоги Україні

Інвестиції європейських країн у нарощування військово-промислового комплексу необхідні для збільшення військової допомоги Україні та для створення сильної у військовому плані Європи.

3_25.07.24

Про це в коментарі Guildhall заявив голова парламентського Комітету з питань оборони парламенту Фінляндії Юкка Копра. Про це повідомляють Контракти.UA.

«Я думаю, що ці інвестиції (у посилення ВПК західних країн — ред.) необхідні для захисту свободи і демократії у світі — не тільки в Україні, а й у всій Європі. Тому що, якщо Росії вдасться домогтися успіху в Україні, ми всі знаємо, що це не задовольнить їхні апетити. Досить імовірно, що після цього вони почнуть влаштовувати сутички і в інших країнах. Тому нам необхідно протистояти російській могутності. А це можна зробити, лише демонструючи і виробляючи не меншу військову міць, ніж у них», — заявив політик.

«Тому, звісно, збільшення оборонного виробництва — це насамперед допомога Україні, але також це і створення сильної у військовому плані Європи для захисту демократії, свободи і тих цінностей, в які ми віримо. І за це, на жаль, доводиться платити», — резюмував парламентарій.

Раніше, депутат Європейського парламенту від Румунії, член комітету із закордонних відносин Драгош Тудораке закликав закуповувати зброю для України, одночасно інвестуючи у ВПК ЄС.  На його думку, підхід Європейського Союзу до озброєння України має охоплювати два напрямки — виділення коштів на закупівлю озброєнь на світовому ринку і виділення коштів для інвестицій у нарощування виробничих потужностей військово-промислового комплексу ЄС.

Оценка материала:

5.00 / 2
Голова комітету парламенту Фінляндії з оборони закликає нарощувати ВПК для допомоги Україні 5.00 5 2
Політика / Європа
25.07.2024 211
Еще материалы раздела «Європа»