НОВИНИ ДНЯ: Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастіше  Третині українців вистачає грошей тільки на їжу: шокувальне соцопитуваннявсі новини дня
Кабінет директора
Ранкова кава
26.07.2024 159

Чи прийняла Україна "мирний план" Китаю: Кулеба зробив важливу заяву після переговорів із Ван І

Китайський колега погодився, що потрібна не "ілюзія миру", а "справедливий та сталий мир".

3ebc73dd6ef68ad886524fd9a45cf555_26.07.24

Україна ніколи "не прогнеться, якщо будь-хто у світі спробує говоритити мовою ультиматумів". Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це розповів голова МЗС України Дмитро Кулеба за підсумками важливих переговорів з китайським колегою Ван І.

"Україна не прогнулася під жодним ультиматумом Путіна, і Україна ніколи не прогнеться, якщо будь-хто у світі спробує говорити з нами мовою ультиматумів. Не такий президент Зеленський, не така держава Україна і не такий народ", - сказав він.

Водночас, за словами топдиломата, китайський колега погодився, що потрібна не "ілюзія миру", а "справедливий та сталий мир".

Варто додати, що в лютому минулого року Китай оприлюднив “мирний план”, в якому містяться 12 пропозицій щодо припинення вогню. Проте в них немає конкретних кроків. Україна говорить, що так звані "мирні угоди" Пекіна означають "замороження" війни.

Нагадаємо, у Держдепі прокоментували переговори Кулеби з головою МЗС Китаю.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чи прийняла Україна "мирний план" Китаю: Кулеба зробив важливу заяву після переговорів із Ван І 5.00 5 2
Кабінет директора / Ранкова кава
26.07.2024 159
Еще материалы раздела «Ранкова кава»