НОВИНИ ДНЯ: Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастіше  Третині українців вистачає грошей тільки на їжу: шокувальне соцопитуваннявсі новини дня
Політика
Світ
26.07.2024 348

Вибори президента США: демократи планують затвердити кандидата до з'їзду партії

Демократична партія США може затвердити кандидатуру Камали Гаррі на вибори президента до з'їзду партії. Голосування проведуть в онлайн-форматі.

1_3e6ddc9cb6ca466318a9de54592a7184_650x410_26.07.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на "Голос Америки". Про це повідомляють Контракти.UA.

Комітет з правил конвенції Демократичної партії ухвалив пропозицію, згідно з якою делегати з усієї країни зможуть голосувати онлайн за потенційних кандидатів у президенти замість президента Джо Байдена.

Камала Гарріс залишається єдиним кандидатом від демократів, який публічно оголосив, що бажає висунутися на вибори президента. Демократи можуть подавати заявки до кінця липня. Якщо буде кілька кандидатів, то пройде декілька турів голосування. Але, якщо Гарріс буде єдиним кандидатом, голосування розпочнеться 1 серпня.

Як зазначається, кандидатура Гарріс може бути затверджена до 7 серпня. Тобто це станеться до національного з'їзду Демократичної партії, який відбудеться з 19 по 22 серпня у Чикаго, де партія офіційно висуне свого кандидата на президентські вибори.

Також залишається невідомим, коли Камала Гарріс може обрати своїм напарником.

Що цьому передувало

Нагадаємо, днями Джо Байден офіційно вийшов з виборчих перегонів. Він підтримав кандидатуру віце-президента Камали Гарріс від демократів на виборах президента США, які мають відбутися у листопаді.

Джо Байден залишиться президентом США до кінця свого терміну.

Як і очікувалося, Республіканська партія США висунула своїм кандидатом на вибори колишнього президента Дональда Трампа. Його напарником став Джей Ді Венс.

Оценка материала:

5.00 / 3
Вибори президента США: демократи планують затвердити кандидата до з'їзду партії 5.00 5 3
Політика / Світ
26.07.2024 348
Еще материалы раздела «Світ»