НОВИНИ ДНЯ: Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастіше  Третині українців вистачає грошей тільки на їжу: шокувальне соцопитуваннявсі новини дня
Кабінет директора
Вечірня горілка
26.07.2024 219

"Частина людей не готова воювати": Сенцов сказав, що робити з мобілізацією

Боєць зазначив, що про мобілізацію з суспільством потрібно розмовляти як з дорослими людьми. І мають бути чесні правила для всіх.

fa6c485dabe97a43b9112cb0d6fadc72_26.07.24

Частково проблему мобілізації в Україні можна було б вирішити, якби існували терміни військової служби та можливість демобілізації. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Таку думку режисер, командир штурмової роти в 47-й бригаді Олег Сенцов висловив у інтерв’ю "BBC News Україна".

Сенцов зауважив, що не займається мобілізацією, а займається бойовою роботою. Тож він розповів, які мобілізовані приходять до його бригади.

"Я бачу мобілізованих, які до нас приходять. Приходять дуже різні люди. Є такі, хто з певних особистих причин не пішов воювати на початку війни, а потім їх мобілізували. І вони пішли на війну та воюють досить добре. Є справді хворі люди старшого віку, які опиняються в штурмовій піхоті. Вони просто фізично цього не витримують", – повідомив командир штурмової роти.

Він додав, що є випадки корупції, зловживань.

"Про це потрібно говорити. З цим потрібно боротися. Допоки ми говоримо про корупцію, ми з нею боремося. Якщо перестанемо це робити, значить вона нас подолала", – зауважив Сенцов.

Він висловив переконання, що про мобілізацію з суспільством потрібно говорити як з дорослими людьми.

"Не треба приховувати складні моменти. І мають бути чесні правила для всіх. А не так, що хапають хворих на вулицях, а хтось, здоровий, відпочиває за кордоном чи купив довідку", – наголосив військовий.

Водночас він зауважив, що навіть якби все було чесно та справедливо, "частина людей не готова воювати".

"Але є вимоги війни й держава має спонукати їх це робити з допомогою певних механізмів. Одним із них є визначений термін служби й можливість демобілізації", – сказав Сенцов.

До слова, на думку командира 3-ї ОШБр Максима Жоріна, проблема з мобілізацією пов’язана з тим, що від початку війни людям не треба було "одягати на голову" сподівання про кожні два місяці або кожні два тижні. Слід було одразу сказати правду про те, що буде важко і довго.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Частина людей не готова воювати": Сенцов сказав, що робити з мобілізацією 5.00 5 2
Кабінет директора / Вечірня горілка
26.07.2024 219
Еще материалы раздела «Вечірня горілка»