НОВИНИ ДНЯ: Неймовірно смачні медові кекси: рецепт випічки до чаю чи кави  Від розвідників до діловодів: кого потребує українська армія 2024 року  Сухо та спекотно: прогноз погоди в Україні на 27 липня  Трамп обіцяє завершити війну в Україні: Помпео описав несподіваний план, як це може відбутися  Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війнивсі новини дня
Політика
Україна
27.07.2024 901

Китай не буде стояти на боці України чи Росії: Кулеба пояснив причину

Китай не ставатиме на бік України чи Російської Федерації в нинішній війні. Пекін підтримує інтереси лише однієї країни.

_kuleba_foto___vitalii___nosach_rbk_ukrai__na20240001__1__932c01eaa7205ad4b6ddc13f72b2114a_650x410_27.07.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву міністра закордонних справ Дмитра Кулеби в інтерв'ю ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

За словами Кулеби, Китай буде стояти тільки на боці Китаю.

"Ті, хто вважає, що Китай буде стояти на боці Росії чи України - глибоко помиляються та надто поверхнево дивляться на стратегічне бачення Китаю розвитку ситуації у світі, не лише в Україні", - пояснив глава МЗС.

Міністр пояснив, що сьогодні відбулась важлива частина розмови, присвячена розвитку двосторонніх відносин між Україною та Китаєм. Зокрема в економіці та торгівлі.

"Був чіткий сигнал про те, що Китай розглядає двосторонні відносини з Україною, поза контекстом їх відносин з Росією чи наших відносин зі Штатами, чи війни. Це означає, що у Китаю є чітке розуміння, що відносини з Україною, як з незалежною європейською країною, будуть окремим напрямом зовнішньої політики Китаю", - зауважив Кулеба.

Водночас глава МЗС пояснив, що китайці не роздумують так, що "тут ми станемо на бій Росії, тут на бік України".

"Вони завжди твердо, протягом тисячоліть стояли та будуть стояти виключно на позиції інтересів Китаю", - підкреслив він.

Нагадаємо, вчора, 25 липня Кулеба провів кількагодинну зустріч зі своїм китайським колегою Ван І.

У своєму матеріалі РБК-Україна розповіло деталі про візит Кулеби, а також пояснило, чи варто розраховувати, що даний візит стане проривним.

Варто також зазначити, що під час вчорашнього вечірнього відеозвернення український президент Володимир Зеленський наголосив, що в результаті переговорів Київ отримав чіткий сигнал від Китаю.

Оценка материала:

5.00 / 2
Китай не буде стояти на боці України чи Росії: Кулеба пояснив причину 5.00 5 2
Політика / Україна
27.07.2024 901
Еще материалы раздела «Україна»