НОВИНИ ДНЯ: У Росії почали блокувати доступ до YouTube  Гарріс заявила про готовність до дебатів із Трампом, - ЗМІ  Полуничне тирамісу в стакані: надзвичайно простий рецепт популярного десерту від Лілії Цвіт  В Україні буде новий стандарт профільної середньої освіти: що зміниться для старшокласників  Взимку працюватимуть усі доступні атомні блоки, є чіткі терміни ремонту, - Галущенко  Замах на Трампа: ФБР хоче допитати експрезидента США  Неймовірно смачні медові кекси: рецепт випічки до чаю чи кавивсі новини дня
27.07.2024 102

"Укренерго" про відключення світла: найскладніший період літа - уже позаду

Найскладніший період літа, ймовірно, вже позаду. Станом на зараз є можливість застосовувати графіки відключення світла рідше.

_kudritskii___foto___vitalii___nosach_rbk_ukrai__na_4638_747fca4c4a8bf8881291627d572d3128_650x410_27.07.24

Про це заявив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький, пише РБК-Україна з посиланням на його брифінг в "Українському медіа-центрі". Про це повідомляють Контракти.UA.

"У нас є всі причини очікувати, що найскладніший період літа - уже позаду. Ми пройшли дуже складні пару тижнів і зараз дійсно ситуація покращилася", - наголосив голова правління НЕК "Укренерго".

Він зазначив, що це передусім пов’язано з тим, що спала абсолютно аномальна та рекордна спека, а отже - зменшилося споживання електроенергії.

Кудрицький також зауважив, що ситуацію в енергетиці також покращив вихід з ремонту певних енергогенеруючих потужностей, які додали системі потужностей та скоротили дефіцит.

"Тому замість складного режиму 3-4 черги - ми маємо 1-2, які застосовуються залежно від часу. В деякі години дефіцит може бути менший, в деякі - трохи більший. А в деякі - ми навіть маємо можливість не запроваджувати ніяких обмежень електроспоживання", - сказав він.

До того ж, Кудрицький зауважив, якщо не буде якихось нових масштабних пошкоджень електростанцій - то ситуація матиме тенденцію до покращення. Принаймні, у наступні декілька тижнів.

Нагадаємо, що від весни "Укренерго" було змушено ввести графіки відключення світла через значний дефіцит в енергетиці.

Причиною цього стали активні обстріли енергетичних об'єктів України з боку РФ. Однак влітку ситуація сильно погіршилась через збільшення споживання електроенергії. Сильна спека, від якої українці рятувались кондиціонерами, спричинила значний дефіцит і графіки погодинних відключень були "суворіші".

Українців навіть попросили мінімізували використання кондиціонерів та обмежити використання енергоємних приладів.

Нагадаємо, в матеріалі РБК-Україна ми пояснили, чи скасують в Україні відключення світла і що треба встигнути до холодів.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Укренерго" про відключення світла: найскладніший період літа - уже позаду 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
27.07.2024 102
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»