НОВИНИ ДНЯ: У Росії почали блокувати доступ до YouTube  Гарріс заявила про готовність до дебатів із Трампом, - ЗМІ  Полуничне тирамісу в стакані: надзвичайно простий рецепт популярного десерту від Лілії Цвіт  В Україні буде новий стандарт профільної середньої освіти: що зміниться для старшокласників  Взимку працюватимуть усі доступні атомні блоки, є чіткі терміни ремонту, - Галущенко  Замах на Трампа: ФБР хоче допитати експрезидента США  Неймовірно смачні медові кекси: рецепт випічки до чаю чи кавивсі новини дня
27.07.2024 127

Взимку працюватимуть усі доступні атомні блоки, є чіткі терміни ремонту, - Галущенко

Протягом найближчої зими в Україні працюватимуть усі доступні 9 атомних блоків. Ремонтна кампанія має чіткі терміни.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на голову Міністерства енергетики України Германа Галущенка, якого цитує відомство. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Безумовно у нас є терміни чіткі ремонтної кампанії. Те, що вдається ці терміни посунути шляхом скорочення, це дуже позитивно впливає на енергосистему. Ми працюємо для того, щоб протягом зими усі 9 блоків на підконтрольній території України були в мережі. Воно так й буде, тому що попередні усі зими так й проходили", - розповів Галущенко.

Він додав, що навіть без Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС) в системі, наразі атомна енергетика виробляє більше половини усієї електроенергії в Україні.

Ситуація зі світлом

Від початку 2024 року Росія здійснила 8 масованих атак проти об'єктів української енергетики, що призвело до втрати 9 ГВт виробничої потужності. Також це стало причиною того, що побутовим споживачам повернули графіки відключень енергопостачання.

Детальніше про ситуацію зі світлом - в матеріалі РБК-Україна "Сезон без графіків. Чи скасують в Україні відключення світла і що треба встигнути до холодів".

Оценка материала:

5.00 / 2
Взимку працюватимуть усі доступні атомні блоки, є чіткі терміни ремонту, - Галущенко 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
27.07.2024 127
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»