НОВИНИ ДНЯ: Сонячно, але без спеки: якою буде погода в Україні в останню суботу липня  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липня  В Україні 23 липня переважно без опадів, вдень до 34°всі новини дня
Політика
Світ
27.07.2024 322

Обама підтримав висунення кандидатури Гарріс на пост президента США

Колишній президент США Барак Обмана офіційно підтримав висунення кандидатури Камали Гарріс на вибори президента.

1_7f8e782f0094027a33293a0b93d6e7cd_650x410_27.07.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Обаму у Twitter (X). Про це повідомляють Контракти.UA.

"Раніше цього тижня ми з Мішель (дружина Обами, - ред.) подзвонили нашому другові Камалі Гарріс. Ми сказали їй, що вважаємо, що з неї вийде фантастичний президент Сполучених Штатів, і що вона має нашу повну підтримку", - написав Обама.

Екс-президент пообіцяв допомогу Гарріс та заявив, що "зробить все можливе, щоб вона перемогла в листопаді".

Гарріс йде на вибори президента США

Нагадаємо, віце-президент США Камала Гарріс замінила чинного американського лідера Джо Байдена у виборчих перегонах. Нещодавно він оголосив, що не піде на вибори президента США.

Гарріс ще офіційно не висунули як кандидата від Демократичної партії, але очікується, що це станеться до 7 серпня. Камала Гарріс залишається єдиною потенційною кандидатурою. За даними соцопитувань, її рейтинг наразі лише на 1% менший за рейтинг республіканця Дональда Трампа.

Екс-президент США Барак Обама був один з небагатьох відомих демократів, які ще публічно не підтримували Гарріс. ЗМІ зазначали, що Обама у приватному порядку пообіцяв Гарріс допомогу. Його публічна підтримка може вплину на рейтинг кандидатки.

Оценка материала:

5.00 / 2
Обама підтримав висунення кандидатури Гарріс на пост президента США 5.00 5 2
Політика / Світ
27.07.2024 322
Еще материалы раздела «Світ»