НОВИНИ ДНЯ: Обама підтримав висунення кандидатури Гарріс на пост президента США  У Росії почали блокувати доступ до YouTube  Гарріс заявила про готовність до дебатів із Трампом, - ЗМІ  Полуничне тирамісу в стакані: надзвичайно простий рецепт популярного десерту від Лілії Цвіт  В Україні буде новий стандарт профільної середньої освіти: що зміниться для старшокласників  Взимку працюватимуть усі доступні атомні блоки, є чіткі терміни ремонту, - Галущенко  Замах на Трампа: ФБР хоче допитати експрезидента СШАвсі новини дня
Політика
Світ
27.07.2024 439

Гарріс заявила про готовність до дебатів із Трампом, - ЗМІ

Віце-президент США Камала Гарріс заявила журналістам про готовність до дебатів із кандидатом у президенти Америки від республіканців Дональдом Трампом.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Associated Press. Про це повідомляють Контракти.UA.

Харріс звинуватила Трампа у тому, що він "відступив" від попередньої угоди про проведення дебатів на каналі ABC News, 10 вересня.

"Я думаю, що виборці заслуговують побачити поділ екрану, який існує в цій гонці - на сцені дебатів", - сказала вона після прибуття на Об'єднану базу Ендрюс після поїздки до Індіани та Техасу.

Видання зазначає, що дебати 10 вересня є одними з двох дебатів, про які домовилися чинний президент США Джо Байден та Трамп. Перші були організовані CNN 27 червня, але з того часу Байден вибув із передвиборних перегонів і підтримав Харріс як свого наступника.

Трамп у свою чергу заявив, що хотів би перенести дебати на канал Fox News. а не проводити їх на ABC News. Також він сказав, що готовий зустрітися з Гарріс ще неодноразово. Як пишуть західні ЗМІ, канал Fox News є близьким до республіканця. Тим часом Гарріс поки що не відповіла на питання про проведення дебатів на цьому каналі.

За словами Алекса Конанта, консультанта-республіканця, ці дебати можуть стати вирішальними.

Видання Associated Press додало, що цього року передвиборна кампанія вже продемонструвала потенційну силу дебатів. Так, "катастрофічний виступ Байдена" 27 червня відродило побоювання, що він занадто старий для другого терміну. Після цього його підтримка в Демократичній партії впала, і в неділю він припинив свою спробу переобиратися.

Нагадаємо, що канал Fox News запропонував стати модератором у майбутніх дебатах між Трампом і Гарріс. Також представники телеканалу зазначили, що готові обговорювати конкретну дату, формат і місця з публікою або без публіки в залі.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що Демократична партія США планує затвердити кандидата в президенти до з'їзду партії. Для цього буде проведено голосування в онлайн-форматі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Гарріс заявила про готовність до дебатів із Трампом, - ЗМІ 5.00 5 2
Політика / Світ
27.07.2024 439
Еще материалы раздела «Світ»