НОВИНИ ДНЯ: Гарріс заявила про готовність до дебатів із Трампом, - ЗМІ  Полуничне тирамісу в стакані: надзвичайно простий рецепт популярного десерту від Лілії Цвіт  В Україні буде новий стандарт профільної середньої освіти: що зміниться для старшокласників  Взимку працюватимуть усі доступні атомні блоки, є чіткі терміни ремонту, - Галущенко  Замах на Трампа: ФБР хоче допитати експрезидента США  Неймовірно смачні медові кекси: рецепт випічки до чаю чи кави  Від розвідників до діловодів: кого потребує українська армія 2024 рокувсі новини дня
Кабінет директора
Вечірня горілка
27.07.2024 97

"25% території України залишиться під контролем Росії, а РФ виграє час": посол — про режим припинення війни

Багато країн пропонували ідею припинення вогню, але ніхто не замислюється, що це означає.

a86338263987b051d5dd25a038aa7b38_27.07.24

Ініціатива деяких країн щодо встановлення режиму припинення війни з подальшою перспективою початку мирних перемовин означає для України залишення під контролем РФ тимчасово окупованих регіонів. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це посол України в Туреччині Василь Боднар сказав у інтерв'ю Euronews.

Посол прокоментував ініціативу припинення вогню, сказавши, що "25% території України залишається під контролем Росії", а РФ "виграє час, щоб посилити свої сили, щоб зміцнити свої можливості та відновити напади на Україну".

Він також підкреслив, що протидія російській окупації полягає передусім в захисті територіальної цілісності України в межах міжнародного права, заявивши, що будь-яка інша пропозиція вирішення не повинна прийматися до розгляду.

Він також наголосив на тому, що бачення Україною встановлення миру — це передусім виведення російських військ з українських територій.

Також дипломат наголосив на важливості вступу України в НАТО задля гарантування власної безпеки в майбутньому, так само як приєднання до Євросоюзу.

Нагадаємо, ТСН.ua вже вказував на опитування КМІС, що свідчить: 55% українців проти будь-яких територіальних поступок, навіть якщо війна триватиме довше.

Тим часом стали відомі подробиці переговорів щодо справедливого миру для України в Китаї.

Оценка материала:

5.00 / 2
"25% території України залишиться під контролем Росії, а РФ виграє час": посол — про режим припинення війни 5.00 5 2
Кабінет директора / Вечірня горілка
27.07.2024 97
Еще материалы раздела «Вечірня горілка»