НОВИНИ ДНЯ: Значно тепліше за норму: Укргідрометцентр дав прогноз на останній місяць літа  Навчання по суботах та тривалі канікули: коли в Україні діти підуть до школи та що відомо про нововведення  Росія почала використовувати дешеві безпілотники для виявлення ППО України, - Reuters  Синоптики дали прогноз на 28 липня в Україні  Чи матиме Росія засоби для ведення війни у 2025 році та після: оцінка розвідки Естонії  F-16 застосують на полі бою в Україні вже цього року, - посол США  Прем’єр Румунії пояснив, чому країна не може збивати "Шахеди" над Україноювсі новини дня
Політика
Україна
28.07.2024 728

F-16 застосують на полі бою в Україні вже цього року, - посол США

Винищувачі F-16 будуть залучені на полі бою в Україні вже цього року. Зараз Українська дипломатія у Сполучених Штатах Америки працює над збільшенням кількості підготовки пілотів та персоналу.

_makarova_gettyimages_1372839161_179d6c154bddf71298b9caebfaca0858_650x410_28.07.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву посла України в США Оксани Маркарової в ефірі телемарафону. Про це повідомляють Контракти.UA.

"2024 рік - це рік, в якому ця спроможність (літаки F-16 - ред.) буде у нас, і її застосують на полі бою. Зараз ми працюємо над стрімким збільшенням кількості тренувань, збільшенням кількості підготовки підтримуючого персоналу і, звичайно, над наближенням постачання літаків", - сказала Маркарова.

Посол запевнила, що "найближчі місяці покажуть серйозне збільшення" постачання зброї на фронт та ППО для захисту українських міст. Зокрема, дипломати працюють над передачею Україні артилерійських снарядів.

"Важливою також є протиповітряна допомога. Це й питання додаткових установок, які вже почали заходити: було оголошення про той Patriot, який з Німеччини до нас потрапив. Ми працюємо над додатковими п'ятьма системами, які будуть заходити. Також системи, які були замовлені попередньо - NASAMS та інші - ми вже найближчим часом побачимо на службі у наших військах", - наголосила вона.

Ми вже повідомляли, що державний секретар США Ентоні Блінкен на саміті НАТО у Вашингтоні в липні заявив, що F-16 виробництва Lockheed Martin літатимуть в українському небі цього літа.

Він наголосив, що Данія та Нідерланди вже розпочали передачу Україні винищувачів F-16.

Водночас, ми також писали, що головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський назвав межі можливостей для F-16 на лінії фронту.

Оценка материала:

5.00 / 2
F-16 застосують на полі бою в Україні вже цього року, - посол США 5.00 5 2
Політика / Україна
28.07.2024 728
Еще материалы раздела «Україна»