НОВИНИ ДНЯ: Значно тепліше за норму: Укргідрометцентр дав прогноз на останній місяць літа  Навчання по суботах та тривалі канікули: коли в Україні діти підуть до школи та що відомо про нововведення  Росія почала використовувати дешеві безпілотники для виявлення ППО України, - Reuters  Синоптики дали прогноз на 28 липня в Україні  Чи матиме Росія засоби для ведення війни у 2025 році та після: оцінка розвідки Естонії  F-16 застосують на полі бою в Україні вже цього року, - посол США  Прем’єр Румунії пояснив, чому країна не може збивати "Шахеди" над Україноювсі новини дня
Політика
Європа
28.07.2024 1075

Прем’єр Румунії пояснив, чому країна не може збивати "Шахеди" над Україною

Румунія не може збивати російські дрони-камікадзе Shahed над Україною, адже країні доведеться відкрити вогонь по українській території, а "це ще не дозволено".

_cholaku_gettyimages_1501977650_212a2ae08daf23fd0a675d029ad2a812_650x410_28.07.24

Про це заявив прем’єр-міністр Румунії Марчел Чолаку, пише РБК-Україна з посиланням на Digi24. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Для того, щоб збити їх, ми повинні відкрити вогонь по українській території, а я вважаю, що це ще не дозволено. Я не чув про жодне рішення з цього питання", - сказав Чолаку, коментуючи ситуацію з російськими безпілотниками, фрагменти яких знайшли на території Румунії.

Він зазначив, що, за даними повітряної розвідки, російські дрони біля кордону з Румунією в районі Дунаю зазвичай збиває Україна.

"Досі для румунів немає жодної небезпеки у цьому районі", - додав румунський прем'єр.

Чолаку також розповів, що після попередніх інцидентів з уламками російських дронів були вжиті заходи безпеки та посилене патрулювання повітряного простору Румунії.

Що передувало

Нагадаємо, в ніч на 25 липня російські війська атакували Україну дронами-камікадзе. Як повідомили Повітряні сили ЗСУ, три "Шахеди" перетнули кордон з Румунією.

Пізніше Румунія підтвердила, що на території країни виявили уламки російських "Шахедів".

Сьогодні в мережі з'явилася інформація, що у Румунії нібито збивали російські дрони-камікадзе під час атаки Росії на Україну. Однак Бухарест заперечив цю інформацію.

Оценка материала:

5.00 / 2
Прем’єр Румунії пояснив, чому країна не може збивати "Шахеди" над Україною 5.00 5 2
Політика / Європа
28.07.2024 1075
Еще материалы раздела «Європа»