НОВИНИ ДНЯ: Значно тепліше за норму: Укргідрометцентр дав прогноз на останній місяць літа  Навчання по суботах та тривалі канікули: коли в Україні діти підуть до школи та що відомо про нововведення  Росія почала використовувати дешеві безпілотники для виявлення ППО України, - Reuters  Синоптики дали прогноз на 28 липня в Україні  Чи матиме Росія засоби для ведення війни у 2025 році та після: оцінка розвідки Естонії  F-16 застосують на полі бою в Україні вже цього року, - посол США  Прем’єр Румунії пояснив, чому країна не може збивати "Шахеди" над Україноювсі новини дня
Політика
Європа
28.07.2024 264

Чи матиме Росія засоби для ведення війни у 2025 році та після: оцінка розвідки Естонії

Російська Федерація, попри суттєві втрати на фронті, матиме ресурси для продовження ведення війни у 2025 році та після нього.

_viyskovi_gettyimages_1241339959_0121afc43795f1579450d9af5fff896e_650x410_28.07.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на голову Центральної військової розвідки Сил оборони Естонії Антса Ківісельга в етері ERR. Про це повідомляють Контракти.UA.

Як відзначив Ківісельг, окупантам не вдається досягти цілей в рамках свого літнього наступу, у зв'язку з чим Сили оборони України ймовірно зможуть витримати оборону. Як приклад, він нагадав нещодавнє відбиття одного найбільших російських штурмів за весь час повномасштабної війни на Курахівському напрямку.

"Можливо, спроба цього тижня - це ще одна така відчайдушна спроба трошки протиснутись збоку і спробувати вплинути на тили українців таким чином, щоб ті інші ділянки, де йдуть активні бойові дії, щоб українці були змушені вийти звідти просто тому, що їхні логістичні шляхи десь відрізані", - припустив він.

Водночас голова Центральної військової розвідки Естонії зауважив, що не варто очікувати того, що Росія вичерпає військову техніку та сили у 2025 році, оскільки ворог має власних партнерів та союзників, які підтримуватимуть його ресурсами для продовження ведення війни. Мова йде про Північну Корею та Іран.

Втім, Ківісельг додав, що з нинішніми втратами Росії їй "буде дуже важко поповнювати свій особовий склад і техніку".

"Але в той же час населення Росії все ще настільки велике, що поки що не спостерігається тенденції до серйозних змін на фронті", - зауважив він.

Ситуація на фронті

Згідно з даними Генерального штабу Збройних сил України (ЗСУ), сьогодні, 26 липня, ворог активний майже по всій лінії бойового зіткнення та концентрує наступальні зусилля на Курахівському і Покровському напрямках.

Також вчора, 25 липня, Сили оборони знищили ще 950 російських окупантів. Загальні втрати Росії у живій силі, від початку повномасштабного вторгнення, сягнули 572 300 осіб.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чи матиме Росія засоби для ведення війни у 2025 році та після: оцінка розвідки Естонії 5.00 5 2
Політика / Європа
28.07.2024 264
Еще материалы раздела «Європа»