НОВИНИ ДНЯ: Окупантам "світять" великі проблеми з бронетехнікою: в ISW оцінили дії росіян  Значно тепліше за норму: Укргідрометцентр дав прогноз на останній місяць літа  Навчання по суботах та тривалі канікули: коли в Україні діти підуть до школи та що відомо про нововведення  Росія почала використовувати дешеві безпілотники для виявлення ППО України, - Reuters  Синоптики дали прогноз на 28 липня в Україні  Чи матиме Росія засоби для ведення війни у 2025 році та після: оцінка розвідки Естонії  F-16 застосують на полі бою в Україні вже цього року, - посол СШАвсі новини дня
Політика
Світ
28.07.2024 895

Коли G7 погодить умови кредиту Україні на 50 млрд доларів: прогноз глави Мінфіну США

Країни "Великої сімки" (G7) можуть погодити умови надання Україні кредиту на 50 млрд доларів з прибутку від заморожених активів РФ вже до жовтня.

_yellen__janet_yellen_gettyimages_1239957801_04caf9ed74e8594f5ae1ab9304cb3e18_650x410_28.07.24

Як пише РБК-Україна, про це в коментарі Reuters заявила міністр фінансів США Джанет Йеллен. Про це повідомляють Контракти.UA.

Вона розповіла, що переговори міністрів фінансів "Великої сімки" у Бразилії щодо кредиту для України були конструктивними. Зокрема, було обговорено вимогу США надати гарантії того, що активи РФ залишаться замороженими протягом більш тривалого періоду часу.

"У нас тут були конструктивні переговори. І ми тісно співпрацюємо, щоб спробувати просунути цю справу. Я думаю, що все виглядає добре з точки зору того, що ми зможемо зробити це (узгодити умови кредиту - ред.), ймовірно, до жовтня", - зазначила чиновниця.

За словами Єллен, США домагаються від Європи гарантій того, що активи будуть заморожені протягом тривалого періоду часу, щоб доходи від них могли погасити кредит до досягнення мирної угоди між Україною та Росією.

"Нам потрібні гарантії того, що американські платники податків не платитимуть по цих кредитах. І ми хочемо переконатися, що бюджетних експертів задовольнить той факт, що ці активи стануть джерелом погашення цих кредитів", - додала Єллен.

Вона розповіла, що зараз Євросоюз розглядає кілька альтернатив, як заморозити російські активи на більш тривалий термін, ніж шість місяців. Станом на зараз санкції блок продовжує кожні півроку.

50 млрд доларів для України

Нагадаємо, у червні під час саміту лідери країн G7 вирішили передати Україні кредит на 50 млрд доларів. Його погасять за рахунок прибутку від російських активів, які заморозили країни Заходу від початку повномасштабної війни.

Наразі проходить етап узгодження умов надання кредиту. Зокрема, країни "Великої сімки" визначають, хто скільки надасть коштів.

Питання кредиту для України стало головною темою зустрічі міністрів країн G7 у кулуарах саміту "Великої двадцятки" у Бразилії.

Оценка материала:

5.00 / 2
Коли G7 погодить умови кредиту Україні на 50 млрд доларів: прогноз глави Мінфіну США 5.00 5 2
Політика / Світ
28.07.2024 895
Еще материалы раздела «Світ»