НОВИНИ ДНЯ: Окупантам "світять" великі проблеми з бронетехнікою: в ISW оцінили дії росіян  Значно тепліше за норму: Укргідрометцентр дав прогноз на останній місяць літа  Навчання по суботах та тривалі канікули: коли в Україні діти підуть до школи та що відомо про нововведення  Росія почала використовувати дешеві безпілотники для виявлення ППО України, - Reuters  Синоптики дали прогноз на 28 липня в Україні  Чи матиме Росія засоби для ведення війни у 2025 році та після: оцінка розвідки Естонії  F-16 застосують на полі бою в Україні вже цього року, - посол СШАвсі новини дня
Політика
Україна
28.07.2024 1232

Дрони атакували НПЗ і аеродроми в Росії, пошкоджено Ту-22М3 – ЗМІ

Вночі на території країни-агресорки було гаряче.

c576f76c293a3bb8840acc7b742a7c17_28.07.24

Дрони українського ГУР атакували нафтопереробний завод та три військові аеродроми на території агресорки Росії. Зокрема, на аеродромі "Оленья" пошкоджено бомбардувальник Ту-22М3. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомляє РБК-Україна на джерела у спецслужбах.

Зазначається, що вночі та вранці  27 липня внаслідок операції української розвідки були атаковані військові аеродроми у місті Енгельс Саратовської області, військовий аеродром "Дягілєво" в Рязанській області та аеродром "Оленья" в Мурманській області. Також уражено нафтопереробний завод в Рязані.

Очевидці кажуть, що щонайменше три вибухи сталися на території аеродрому в "Дягілєво". Перші - пролунали близько 6:00 за місцевим часом. У Мережі з'явилися кадри "прольотів" та диму. На цьому летовищі дислокується 43 центр бойового застосування і перенавчання ворожого льотного складу. Зокрема, літаки Ту-95МС, Ту-22М3, Ту-134УБЛ та Іл-78. Окрім того, неподалік розташований авіаційний ремонтний завод.

Тим часом на аеродромі "Енгельс" розташована російська стратегічна авіація. тут гучно було близько 8:00. У місцевих пабліках пишуть, що російські сили ППО безуспішно намагалися збити безпілотники.

Джерела "РБК.Україна" внаслідок влучання по аеродрому "Оленья" попередньо зафіксовано пошкодження дальнього надзвукового бомбардувальника-ракетоносця ТУ-22М3. Цей аеродром розташований від українського кордону на відстані близько 1800 кілометрів.

Нагадаємо, днями сталися "прильоти" по аеродрому "Саки" у Криму. Внаслідок атаки було влучання по боєкомплекту і спалахнула пожежа.  Зокрема, було знищено радіолокаційну станцію та поранено двох російських військових.

Оценка материала:

5.00 / 2
Дрони атакували НПЗ і аеродроми в Росії, пошкоджено Ту-22М3 – ЗМІ 5.00 5 2
Політика / Україна
28.07.2024 1232
Еще материалы раздела «Україна»